15. tra 2010.

XXI. Privredna manifestacija ''Dani jagodastog voća BiH'' Čelić 2010

članovi OOOdržana je konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora XXI. Privredne manifestacije ''Dani jagodastog voća BiH'' Čelić 2010, na kojoj je razmatran dosadašnji tok priprema, imenovan izvršni odbor, te utvrđen financijski plan, ove privredne manifestacije.
Predsjednik Organizacionog odbora je Premijer Vlade Tuzlanskog kantona, Enes Mujić, a ovogodišnja manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Vlade FBiH, Vlade Tuzlanskog kantona, općine Čelić i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.
XXI. Privredna manifestacija ''Dani jagodastog voća BiH'', koja će se održati koncem maja mjeseca, a o čijem datumu će konačnu odluku donijeti Izvršni odbor, po sadržaju i broju učesnika iz zemlje i regiona, biće znatno bogatija od prethodnih. Predstaviće se proizvođači i prerađivači hrane i pića, transporta, preduzeća, bankarske i nevladine organizacije. Svoje učešće najavila su brojna udruženja, među ostalim pčelarska, vočarska, povrtlarska i druga.
Predviđeno je da se u dane trajanja Privredne manifestacije u organizaciji Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz Sarajeva i Tehnološkog fakulteta iz Tuzle, održi stručno-naučno savjetovanje sa međunarodnim učešćem, zatim susreti privrednika sa zvaničnicima Vlada FBiH i Tuzlanskog kantona, međusobni susreti i razgovori privrednika, kao i drugi sadržaji, koji će biti utvrđeni, narednih dana.

Nema komentara:

Objavi komentar