6. tra 2010.

Građevinski radovi na proširenju mosta u Čeliću

slika mostU toku su građevinski radovi na rekonstrukciji i proširenju mosta na rijeci Šibošnica u Čeliću. Radi se o mostu na prometnom dijelu regionalnog puta Tuzla-Lopare-Brčko, koji zbog svoje nedovoljne širine i suviše uskih pješačkih staza ne zadovoljava potrebe saobraćaja.
Zbog neposredne blizine poslovnih zona, kao i naselja, ovom saobračajnicom se tokom dana, pored autobusa gradskog i prigradskog saobraćaja, kreće veliki broj kamiona i kombija što dodatno stvara česte gužve i zastoje, jer se na mostu mogu samo mimoilaziti laka putnička vozila.  Pored toga što usporava, most i ugrožava bezbijednost učesnika u saobraćaju.
Cilj nam je da na radost građana, realizacijom ovog važnog infrastrukturnog projekta, podignemo sigurnost učesnika u saobraćaju i učinimo bržim protok saobraćaja na ovom prometnom dijelu saobračajnice koja je do sada predstavljala jedno usko grlo i na kojoj su se često znale dešavati saobraćajne nezgode, rekao je Općinski načelnik Sead Muminović.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 KM, a sredstva su obezbjeđena u saradnji sa Federalnim Ministarstvom prometa i komunikacija i Direkcijom cesta Tuzlanskog kantona.

Nema komentara:

Objavi komentar