16. tra 2010.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK u radnoj posjeti

kontejneriTokom radne posjete općini Čelić, Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Jadranka Miraščić i Općinski načelnik Sead Muminović sa saradnicima, razgovarali su u srijedu 14.04.2010. godine o trenutnim aktivnostima koje se poduzimaju i provode na planu  unapređenja zaštite okolice u ovoj Općini. Ovom prigodom, izraženo je obostrano zadovoljstvo realizacijom zajedničkog ekološkog projekta kojim je izvršena nabavka  setova od PVC, volumena 240 litara namijenjenih za primarno razvrstavanje  sekundarnog otpada na području ove Općine. Radi se o posudama različitih boja namijenjenih za odlaganje stakla, papira, plastike i slično.
-Cilj nam je povećanje svijesti građana o selektivnom odlaganju sekundarne sirovine, te kontinuirana edukacija i stjecanje neophodnih iskustava za dalji napredak u ovoj oblasti-rekao je Općinski načelnik Sead Muminović.
Narednih dana prema planu JKP ''Čistoća'' Čelić, setovi za razvrstavanje sekundarnih sirovina će biti  postavljeni na cjelokupno područje Općine.

Nema komentara:

Objavi komentar