2. tra 2010.

Sjednica skupštine saveza boraca PL TK

IMG_0237U Čeliću je održana četvrta redovna sjednica skupštine Saveza boraca PL TK-a. Neposredno prije samog početka rada Skupštine delagati i gosti obišli su spomen obilježje u Koraju, gdje su učenjem fatihe odali počast šehidima Koraja i Čelića.
U ime domaćina prisutne delegate skupštine Saveza boraca PL TK-a, pozdravio je i istima poželio uspješan rad Općinski načelnik, Sead Muminović.
Prigodnim riječima prisutnima su se obratili i predstavnici Ministarstva za boračka pitanja TK-a, te Saveza boraca PL BiH.
Za ovu sjednicu, Predsjednik skupštine Saveza boraca PL TK-a, Edhem Omerović, predložio je dnevni red na kome su između ostalih razmatrani i usvojeni: Izvještaj o radu Saveza boraca PL TK-a u 2009 godini, izvještaj o financijskom poslovanju Saveza u 2009. godini, te Program rada sa financijskim planom za 2010. godinu.
Osnovne aktivnosti Saveza u protekloj godini prema izlaganju prof. Saliha Kulenovića, predsjednika UO, bile su između ostalih: aktivnosti na rješavanju statusa pripadnika Patriotske lige, obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1991-1995, posebno onih vezanih za djelovanje Patriotske lige, zatim aktivnosti na prikupljanju građe o PL i koordiniranje i iniciranje efikasnijeg rada udruženja PL općina TK, saradnja sa udruženjima...
U nastavku rada donesena je Odluka o prijemu novoregistrovanih općinskih udruženja PL u članstvo Saveza boraca PL TK i to: Čelić, Doboj Istok, Gračanica, Lukavac i Srebrenik, kao i
Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Saveza.

Nema komentara:

Objavi komentar