15. tra 2010.

Seminar za poljoprivredne proizvođače

seminarUdruženje poljoprivrednika voćara i povrtlara ''Agrokultura'' Čelić u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom Tuzla, organiziralo je 12. aprila 2010 godine u  amfiteatru Općine u Čeliću, seminar za poljoprivredne proizvođače na kojem se između ostalog govorilo o novčanim podrškama, mogućnostima učešća u projektima, organizovanoj proizvodnji kornišona, otkupu poljoprivrednih proizvoda, te zaštiti u proizvodnji povrća i voća.
Predavači su bili: Predstavnici Poljoprivrednog zavoda Tuzla, Direktor, Nusret Šerifović, sekretar Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju, Suad Selimović i Huso Berberović mr. polj., zatim predstavnik kompanije  ''Bayer'' za sjevernu Bosnu, Zlatko Šefer, dip. ing. agr., te Farudin Delibajrić, Direktor ZZ ''Voćar'' Glumine i Nermin Berbić, predsjednik udruženja...
Seminaru je prisustvovao veliki broj poljoprivrednih proizvođača sa područja općine Čelić. Predavanja su bila vrlo kvalitetna. Za sve učesnike, organizator seminara obezbijedio je   edukativni materijal. Tokom trajanja predavanja postavljeno je nekoliko značajnih pitanja na koja su odgovore dali, predstavnici Poljoprivrednog zavoda Tuzla.

Nema komentara:

Objavi komentar