21. svi 2012.

Održan okrugli sto


U organizaciji IO 23. Privredne manifestacije ''Dani jagodastog voća BiH'', održan okrugli sto na kome je aktuelizirano pitanje ''Formiranja zadruga i zadružno djelovanje. U radu okruglog stola učestvovali su: Suad Selimović, predstavnik kantonalne privredne komore Tuzla, Nagib Hadžić, predstavnik zadružnog saveza Bosne i Hercegovine, Edin Ajanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić, te predstavnici zadruga općine Čelić. Pored učesnika, okruglom stolu prisustvovali su i Općinski načelnik sa saradnicima i jedan broj poljoprivrednih proizvođača.
Nakon uvodnih izlaganja i prezentacije teme, od strane prisutnih poljoprivrednih proizvođača, postavljeno je nekoliko ključnih pitanja iz ove oblasti na koja su dobili odgovore.
Kao zaključci, okruglog stola doneseni su:
1.       Programom i pravilnikom Kantonalnog i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, obuhvatiti sufinansiranje zadruga.
2.       Organizovati edukacije poljoprivrednih proizvođača u cilju udruživanja i osnivanja obrta.
3.       Od viših nivoa vlasti tražiti učešće u participaciji sredstava potrebnih za uplatu doprinosa obrtnicima, čija je osnova djelatnost poljoprivrde

Nema komentara:

Objavi komentar