28. svi 2010.

XXI Privredna manifestacija Čelić 2010

DSC_0151Pod  pokroviteljstvom Vlade Federacije BiH, Vlade Tuzlanskog kantona, općine Čelić i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, otvorena je XXI Privredna manifestacija ”Dani jagodastog voća BiH” Čelić 2010. 27. maja 2010.god. u 12 sati
XXI Privrednu manifestaciju u prisustvu brojnih zvaničnika FBiH, Tuzlanskog kantona,  Josipa Jurasa, Generalnog konzula Republike Hrvatske, privrednih delegacija iz susjednih država, udruženja građana, eminentnih stručnjaka izlagača i građana, otvorio je Prmijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić.



Nakon svečanog otvaranja uslijedio je obilazak izložbenog prostora koji je ove godine okupio oko  500 izlagača jagodastog voća i 54 izlagača iz BiH i Hrvatske i Srbije. U okviru manifestacije upriličeni su i susreti članova Vlade F BiH i TK sa privrednicima, poslovni susreti, prezentacije Centra za regionalnu saradnju Privredne komore TK, te stručna savjetovanja i okrugli stolovi, uz učešće eminentnih predavača. Pored prezentacije jagode i jagodastog voća kao i poljoprivredne mehanizacije prvog dana manifestacije priređena je i prezentacija bosanske sofre.
Sponzori XX I Privredna manifestacija ”Dani jagodastog voća BiH” Čelić 2010.
- Federalno ministarstvo turizma i okoliša
- Bazeni "Mrkaljević"
- BH Telecom
- "Argo" Banjaluka

Nema komentara:

Objavi komentar