14. svi 2010.

Međunarodno pjesničko poslijepodne

IMG_0315Jučer je Čeliću u sklopu 49. Međunarodne književne manifestacije ''Sarajevski dani poezije'' 2010., a u organizaciji JU ''Gradska biblioteka'' Čelić, održano Međunarodno pjesničko poslijepodne. Ljubitelji poezije imali su priliku da se u amfiteatru Općine, druže sa istaknutim pjesnicima i najznačajnijim književnim stvaraocima iz Libana, Rusije, Jordana, Australije, Velike Britanije, Kine i Bosne i Hercegovine.
Sve goste, zvanice i učesnike ovog za Čelić značajnog kulturnog događaja, pozdravio je Hadžem Hajdarević, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije. U ulozi moderatora, Hajdarević je na najbolji način predstavio prisutnima pjesnike, okupljene pod jednim krovom i to samo zbog jedne RIJEČI koja nas povezuje bez obzira odakle su došli.


Prigodnim riječima se obratio i Općinski načelnik Sead Muminović, koji je između ostalog istakao da je ovih dana Čelić grad jagoda i pjesnika, te da se ponosi što je u prilici otvoriti vrata tako značajnim pjesničkim imenima iz zemlje i svijeta.
Pored stvaraoca iz naše zemlje; Mehmeda Đedovića, Hakije Karića, Žarka Milenića, Dragoljuba Vasića, svojim stihovima prisutnima su se predstavili i pjesnici: Hanane Aad (Liban), Vjačeslav Kuprijanov (Rusija), Mohammad Ali Migdady (Jordan), Robyn Rowland (Australija), Petar Waugh (Velika Britanija) i Gao Xing (Kina).
Sve pjesme, objavit će se u književnim časopisima, kao što su ''Život'', ''Riječ'' i drugi.

Nema komentara:

Objavi komentar