14. svi 2010.

Održana 1. Berza jagode Čelić 2010

SLIKA BERZA-1Pokrovitelji 1. Berze jagoda, održane u Čeliću 12. maja 2010 godine, bili su Vlada Tuzlanskog kantona i Kantonalna Privredna komora. Svečanom otvaranju prisustvovali su Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, Zoran Milić sa saradnicima, Pomoćnik Ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu TK, Samid Šarac, predstavnik Kantonalne privredne komore, Suad Selimović, Općinski načelnik, Sead Muminović sa saradnicima, te značajan broj poljoprivrednih proizvođača i kupaca.
- Cilj organizovanja ove berze jeste da se na jednom mjestu okupe potencijalni kupci i proizvođači jagode kako bi se obezbijedio što bolji plasman jagodastog voća i zadovoljstvo potrošača, rekao je između ostalog obraćajući se prisutnima, Predsjednik organizacionog odbora Fahir Subašić.


Nakon obraćanja i članova organizacionog odbora Samida Šarca i Suada Selimovića, Berzu je otvorio, Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, Zoran Milić, koji je  na konstituirajućoj sjednici Organizacionog odbora XXI Privredne manifestacije ''Dani jagodastog voća BiH'' Čelić 2010, održanoj 14. aprila 2010 godine, dao incijativu za organizovanje Berze jagodastog voća u okviru navedene manifestacije.
U nastavku Berze, obavljeno je niz razgovora kupaca i poljoprivrednih proizvođača sa ciljem ugovaranja otkupa jagode.
Održavanjem prve Berze jagoda u Čeliću, načinjen značajan iskorak naprijed u promociji domaće proizvodnje i podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje na području Kantona- ocjena je svih učesnika ove Berze.

Nema komentara:

Objavi komentar