6. velj 2012.

Održana sjednica Općinskog štaba CZ

Na današnjoj sjednici Štaba civilne zaštite općine Čelić, kojom je predsjedavao komandant Štaba, Općinski načelnik Sead Muminović, razmatrano je stanje na prostoru ove Općine, nakon proglašenja prirodne nesreće izazvane sniježnim padavinama na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine. Pošto su predočene informacije sa terena, konstatovano je da je stanje na prostoru općine Čelić naspram vremenskih prilika trenutno zadovoljavajuće.


Svi regionalni, kao i lokalni putevi do centara mjesnih zajednica, te prilazi javnim i zdravstvenim ustanovama su osigurani i prohodni uz činjenicu da ugaženog snijega na kolovozu i trotoarima još uvijek ima. Snabdijevanje električnom energijom je za sada uredno, kao i snabdijevanje pitkom vodom, izuzetak su manji kvarovi na distributivnoj mreži u naselju Brnjik i Velino Selo gdje su ekipe na terenu za otklanjanje istih. Zdravstvena zaštita građana u potpunosti je pod kontrolom.
Stanje se i dalje prati, i u skladu sa razvojem vremenskih prilika, preuzimat će se odgovarajuće mjere. O toku ovih aktivnosti, kao i o određenim promjenama Služba civilne zaštite općine Čelić, upoznavat će redovno i Kantonalnu upravu CZ.

Nema komentara:

Objavi komentar