20. tra 2011.

XXII Privredna manifestacija ''Dani jagodastog voća BIH'' Čelić - 2011

slika 21. PMPokrenute su aktivnosti na organizaciji XXII Privredne manifestacije ''Dani jagodastog voća BiH'' Čelić - 2011. Po svom sadržaju ova jedinstvena manifestacija jedna je sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Održava se svake godine u Čeliću krajem mjeseca maja ili početkom mjeseca juna, o čemu odlučuju organi manifestacije, pri čemu se vodi računa o zrenju, odnosno berbi jagoda.
Zbog čega vrijedi učestvovati na XXII Privrednoj manifestaciji ”Dani jagodastog voća BiH” u Čeliću: Prije svega zato što je Čelić lider u proizvodnji i promociji najkvalitetnije jagode i sadnog materijala u Bosni i Hercegovini.



Zato što se svake godine, na jednom mjestu okupi veliki broj poljoprivrednih proizvođača, prerađivača, poslovnih ljudi i predstavnika vlasti. Zato što naučno-stručna dostignuća iz oblasti proizvodnje, prerade, plasmana kako jagodastog, tako i ostalog voća, prezentiraju najviši eksperti sa univerziteta i agro-institucija iz zemlje i regiona. Zato što je ovo prilika da se obnove stari i uspostavljaju novi kontakti i prijateljstva, te zato što je i druga miva /voće/ važno, ali ”jagoda je jagoda”.

Nema komentara:

Objavi komentar