22. tra 2011.

Kantonalni dopremijer i ministar finansija TK, Mlađan Lazić i profesor dr. emeritus Dževad Jarebica, boravili u radnoj posjeti općini Čelić

ministarKantonalni dopremijer i ministar finansija Tuzlanskog kantona gospodin Mlađan Lazić i profesor dr. emeritus Dževad Jarebica, boravili su u četvratak 21.04.2011. godine u radnoj posjeti općini Čelić. Domaćin radne posjete bio je Općinski načelnik Sead Muminović sa saradnicima. Tokom susreta razgovaralo se o trenutnim projektnim aktivnostima, kao i problemima sa kojima se susreće Općina u realizaciji istih sa posebnim osvrtom na projekt vodosnabdijevanja i kanalizacije u Općini Čelić, odobrenog od strane Vlade FBiH u iznosu od tri miliona eura. Projekt je podržan od strane Vlade Austrije i Austrijske kontrolne banke, a očekuje se da isti podrži  Vlada Tuzlanskog kantona, što je jedan od uvjeta u realizaciji ovog projekta.


Kantonalni dopremijer i ministar finansija gospodin Mlađan Lazić rekao je da će Vlada Tuzlanskog kantona podržati realizaciju jednog od trenutno najznačajnijih projekata na ovom kantonu, te se nada da će primjerom Čelića, krenuti i ostale općine. Ovom prilikom istaknuo je značaj ovog projekta u procesu pokretanja Fabrike za preradu voća i povrća u Čeliću.
Pored ostalog razgovaralo se i o organizaciji ovogodišnje 22. Privredne manifestacije ''Dani jagodastog voća BiH'' Čelić 2011, gdje je o historiji ove manifestacije, poštovanog kantonalnog dopremijera i ministra finansija,  detaljnije upoznao profesor dr. emeritus Dževad Jarebica, inače zaslužni građanin općine Čelić.

Nema komentara:

Objavi komentar