30. tra 2009.

Međunarodni praznik rada

U povodu 1. maja, Međunarodnog praznika rada, svim građanima upućujemo iskrene čestitke.

24. tra 2009.

Jubilarna XX Privredna manifestacija''Dani jagodastog voća BiH'' Čelić, 29. - 30. maj 2009

Za vašu jednostavniju odluku o učešću na jubilarnoj XX  Privrednoj manifestaciji ''Dani jagodastog voća BiH'' u Čeliću, želimo podsjetiti:
Prvo značajnije susretanje sa jagodastim voćem poljoprivrednici ovoga kraja, ostvarili su krajem 50-tih godina putem ZZ ''Majevica-produkt'' Čelić koja je bila izvor saznanja o tehnologiji uzgoja, te koja je zbog ekonomskih opravdanosti mijenjala standard poljoprivrednika, njihov odnos prema zemljoradnji, tržištu i ukupnim društveno ekonomskim odnosima. Jagoda kao nešto novo nepoznato i riskantno postala je svakodnevnica jednog u početku manjeg broja, a kasnije većine domaćinstava, koji su imali barem nešto zemlje.  Uvijek je trebalo onih na koje se trebalo ugledati i potražiti savjet u proizvodnji zbog svega što je bilo novo. Zbog sve veće potražnje na domaćem i inostranom tržištu za jagodastim voćem, proizvodnja 70-tih do 80-tih godina, doživjela je vidnu ekspanziju na površinama oko 300 hektara, sa godišnjom proizvodnjom preko 2000 tona..

20. tra 2009.

Rekonstrukcija sportskog poligona u Koraju.

U povratničkoj mjesnoj zajednici Koraj, uspješno je realiziran projekt rekonstrukcije sportskog poligona osnovne škole ''Dositelj Obradović''. Na dosadašnjem devastiranom sportskom poligonu, postavljena je nova asfaltna podloga.
Ukupna vrijednost za izvođenje radova iznosila je oko 20.000,00 KM. Projekt je finansiran od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u iznosu od 18.000,00 KM, a ostatak sredstava, učešće je općine Lopare.
Realizacijom ovog projekta postignuti su neophodni uvjeti za unapređenjem prije svega školskog i omladinskog sporta, a građanima je pružena mogućnost bavljenjem rekreativnim aktivnostima.

17. tra 2009.

Čestitka u povodu Vaskršnjih blagdana

Svim građanima pravoslavne  vjeroispovjesti upućujemo najiskrenije čestitke u povodu pedstojećih Vaskršnji blagdana.

13. tra 2009.

5. redovna sjednica Općinskog vijeća

Peta redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić, održat će se u četvrtak 16. aprila 2009. godine, sa početkom u 09,00 sati.
Dnevni red:
1.    Razmatranje izvještaja o izvršenju budžeta Općine Čelić za 2008. godinu.
2.    Razmatranje Informacije o radu Policijske stanice Čelić za 2008. godinu.
3.    Razmatranje Informacije o aktivnostima na realziacji II faze GAP projekata.
4.    Razmatranje Izvještaja o radu JZU Dom zdravlja Čelić u 2008. godini.
5.    Razmatranje programa rada JZU Dom zdravlja Čelić za 2009. godinu.
6.    Razmatranje Izvještaja o radu JU Centar za socijalni rad Čelić u 2008. godini.
7.    Razmatranje Programa rada JU Centar za socijalni rad Čelić za 2009. gdoinu.
8.    Razmatranje Izvještaj o radu JP ''Veterinarska stanica'' Čelić u 2008. godini.
9.    Razmatranje Programa rada JP ''Veterinarska stanica'' Čelić za 2009. godinu.
10.    Razmatranje Izvještaj o radu JU ''Gradska biblioteka'' Čelić u 2008. godini.
11.    Razmatranje Program rada JU ''Gradska biblioteka'' Čelić za 2009. godinu.
12.    Razmatranje Izvještaja o radu JKP ''Čistoća'' Čelić u 2008. godini.
13.    Razmatranje Programa rada JKP ''Čistoća'' Čelić za 2009. godinu.
14.    Razmatranje prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava na realizaciji Investicionog programa za otvaranje pogona za izradu gornjih dijelova obuće u MZ Brnjik Općina Čelić.

11. tra 2009.

Čestitka u povodu Uskršnji blagdana

Svim građanima katoličke vjeroispovjesti upućujemo najiskrenije čestitke u povodu pedstojećih Uskršnji blagdana.

10. tra 2009.

U susret Danu armije R BiH

Ovogodišnja centralna manifestacija obilježavanja Dana armije R BiH na nivou Tuzlanskog kantona, održat će se u Čeliću 15. aprila 2009. godine. Tim povodom u održan je radni sastanak Općinskog načelnika Seada Muminovića sa saradnicima i Nijaza Hodžića, predsjednika Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona.

Na centralnoj manifestaciji u Čeliću biće uručene zahvalnice pojedincima i kolektivima, a planirana su i sportska takmičenja u malom fudbalu, šahu i drugim disciplinama. Nijaz Hodžić je istakao da ovih dana Organizacijski odbor ima niz sastanaka, te da su sve pripremne radnje završene. Raduje me da ćemo se toga dana zajedno obratiti borcima, građanima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima.

Načelnici općina Čelića i Lopara u posjeti Koraju

Načelnici općina Čelića i Lopara, Sead Muminović i Rado Savić, jučer su boravili u radnoj posjeti mjesnoj zajednici Koraj. Bila je ovo prilika da se upoznaju sa problemima ove povratničke mjesne zajednice.  Tokom susreta sa predstavnicima mjesne zajednice Koraj, obostrano je istaknuto da aktivnosti (istražne radnje) koje ovih dana poduzimaju nadležni organi, a vezi sa događajima iz perioda 92-95, neće dovesti do narušavanja političke stabilnosti na ovim prostorima, vjerujući da će sve biti obavljeno u skladu sa zakonskim propisima.

Predstavnici mjesne zajednice Koraj, istakli su potrebu u obnovi porodičnih kuća, rekonstrukciju puteva, te poboljšanje komunalnih usluga.