10. tra 2009.

U susret Danu armije R BiH

Ovogodišnja centralna manifestacija obilježavanja Dana armije R BiH na nivou Tuzlanskog kantona, održat će se u Čeliću 15. aprila 2009. godine. Tim povodom u održan je radni sastanak Općinskog načelnika Seada Muminovića sa saradnicima i Nijaza Hodžića, predsjednika Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona.

Na centralnoj manifestaciji u Čeliću biće uručene zahvalnice pojedincima i kolektivima, a planirana su i sportska takmičenja u malom fudbalu, šahu i drugim disciplinama. Nijaz Hodžić je istakao da ovih dana Organizacijski odbor ima niz sastanaka, te da su sve pripremne radnje završene. Raduje me da ćemo se toga dana zajedno obratiti borcima, građanima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima.



Posebno me raduje da će ovoj manifestaciji prisustvovati i Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić koji će se i obratiti prisutnima.Očekujem da će Vlada TK-a ovih dana, demobilisanim borcima svih općina TK-a, obezbijediti naknade za februar i mart.
U toku dana, prema spiskovima sačinjenim u boračkim organizacijama, izvršene su planirane posjete kao i podjela paketa pomoći za bolesne i socijalno ugrožene demobilisane borce na ovoj Općini. Jedna takva posjeta upriličena je u Koraju gdje je povratniku Mušanović Fahrudinu, demobilisanom borcu, uručen paket i 100 KM.

Nema komentara:

Objavi komentar