10. tra 2009.

Načelnici općina Čelića i Lopara u posjeti Koraju

Načelnici općina Čelića i Lopara, Sead Muminović i Rado Savić, jučer su boravili u radnoj posjeti mjesnoj zajednici Koraj. Bila je ovo prilika da se upoznaju sa problemima ove povratničke mjesne zajednice.  Tokom susreta sa predstavnicima mjesne zajednice Koraj, obostrano je istaknuto da aktivnosti (istražne radnje) koje ovih dana poduzimaju nadležni organi, a vezi sa događajima iz perioda 92-95, neće dovesti do narušavanja političke stabilnosti na ovim prostorima, vjerujući da će sve biti obavljeno u skladu sa zakonskim propisima.

Predstavnici mjesne zajednice Koraj, istakli su potrebu u obnovi porodičnih kuća, rekonstrukciju puteva, te poboljšanje komunalnih usluga.



Prema riječima načelnika Rade Savića, u cilju održivog povratka u Koraj, općina Lopare će u 2009. godini, implementirat u infrastrukturne projekte, oko 70.000,00 KM.
Za iste namjene općina Čelić će osigurat realizaciju Ugovora u iznosu od 40.000,00 KM, koga su potpisali Nail Šećkanović, Federalni ministar prometa i komunikacija, i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Koraj.
Saradnja načelnika kao i obostrana podrška, najavljena je i ubuduće po svim pitanjima bitnim za stvaranje boljih uslova za život i rad povratnika, uz koordinaciju mjesne zajednice Koraj.

Nema komentara:

Objavi komentar