27. velj 2009.

Čestitka u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercgovine, svim građanima općine Čelić i Bosne i Hercegovine upućujemo srdačne čestitke.

26. velj 2009.

Javni poziv za sudjelovanje u komisijama za tehnički pregled objekata

Služba za urbanizam, prostorno uređenje, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne, geodetske i poslove prognanih i raseljenih lica Općine Čelić na osnovu člana 57. Zakona o građenju („Službene novine Tuzlanskog kantona“, broj: 3/05), o b j a v l j u j e

JAVNI POZIV
za sudjelovanje u komisijama za tehnički pregled objekata

Stručno savjetovanje iz poljoprivrede

Općinska Služba za privredu, promet i razvoj u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom Tuzla organizuje stručno savjetovanje iz oblasti poljoprivrede, koje će se održati u amfiteatru općine Čelić u petak 27.02.2009. godine sa početkom u 12 sati.

25. velj 2009.

Zaključci sa 2. vanredne sjednice Općinskog vijeća Čelić




Dana 24.02.2009. godine, održana je 2. vanredna sjednica Općinskog vijeća Čelić. Sjednica na kojoj su vijećnici analizirali trenutno stanje u kome se nalazi Fabrika za preradu voća i povrća u Čeliću.


20. velj 2009.

2. vanredna sjednica Općinskog vijeća

2. vanredna sjednica Općinskog vijeća Čelić, održat će se 24. februara 2009. godine sa početkom u 9 sati.

Dnevni red:

1. Analiza stanja u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću.

19. velj 2009.

4. sjednica Kolegija Općinskog vijeća Čelić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić, Edin Ajanović, zakazao je za petak 20. februara 2009. godine,  4. sjednicu Kolegija Općinskog vijeća Čelić, koja će se održati u Maloj sali Općine sa početkom u 09 sati.
Dnevni red:

Priprema za održavanje 2. vanredne sjednice Općinskog vijeća Čelić.

13. velj 2009.

Sastanak članova Tima za iznalaženje modela i načina za pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća Čelić

Radni sastanak, članova Tima za iznalaženje modela i načina za pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća Čelić, organizirao je Općinski načelnik Sead Muminović, a isti je održan u maloj sali općine Čelić, 10. februara 2009. godine.
Pošto je ovaj sastanak bio prvi u nizu sastanaka, cilj je bio da se članovi Tima imenovani od strane Premijera Federacije Bosne i Hercegovine i Premijera Tuzlanskog kantona, upoznaju sa predmetom ''Fabrike za preradu voća i povrća'' Čelić, kako bi isti u što kraćem roku izvršili analizu stanja i ponudili model i način za pokretanje proizvodnje u ovoj Fabrici, koja je trenutno u stečaju.

12. velj 2009.

4.Sjednica Kolegija Općinskog načelnika





Općinski načelnik Sead Muminović, zakazao je 4. sjednicu Kolegija Općinskog načelnika Općine Čelić, koja će se održati 13. februara 2009. godine sa početkom u 08,30 sati u Maloj sali Općine
Za ovu sjednicu predložen je slijedeći dnevni red:

1.  Realizacija zaključaka sa 3. redovne sjednice Općinskog vijeća Čelić održane 09.02.2009
godine.
2.  Analiza zaključaka Radne grupe za iznalaženje modela i načina za pokretanje proizvodnje
u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću.
3.  Tekuća pitanja

9. velj 2009.

Potpisan Memorandum o zajedničkoj saradnji u povećanju poljoprivredne aktivnosti na području općine Čelić

Općinski načelnik Sead Muminović i Fahrudin Delibajrić, direktor ZZ ''Voćar promet'' Glumina-Zvornik,  potpisali su u petak 06. februara 2009. godine u maloj sali općine u Čeliću,  Memorandum o zajedničkoj saradnji u povećanju poljoprivredne aktivnosti na području općine Čelić.

6. velj 2009.

Održano stručno savjetovanje za poljoprivrednike

Služba za privredu, promet i razvoj općine Čelić u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom Tuzla, organizator je stručnog savjetovanja iz oblasti poljoprivrede, koje je održano 03. februara 2009. godine u mjesnoj zajednici Šibošnica.
Cilj savjetovanja je bio da se upoznaju poljoprivredni proizvođači sa najnovijim dostignućima iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

5. velj 2009.

Zakazan sastanak članova tima za iznalaženje modela i načina pokretanja proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću.

Općinski načelnik Sead Muminović, zakazao je za 10. februar 2009. godine, prvi sastanak članova tima, imenovanog od strane Premijera Federacije Bosne i Hercegovine i Premijera Tuzlanskog kantona sa ciljem iznalaženja modela i načina za pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću, koja je trenutno u stečaju. Sastanak će se održati u maloj sali zgrade općine u Čeliću sa početkom u 11 sati.
Tema sastanka je: Upoznavanje članova tima sa predmetom ''Fabrike za preradu voća i povrća'' Čelić.