6. velj 2009.

Održano stručno savjetovanje za poljoprivrednike

Služba za privredu, promet i razvoj općine Čelić u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom Tuzla, organizator je stručnog savjetovanja iz oblasti poljoprivrede, koje je održano 03. februara 2009. godine u mjesnoj zajednici Šibošnica.
Cilj savjetovanja je bio da se upoznaju poljoprivredni proizvođači sa najnovijim dostignućima iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.



Između ostalih dr. Dragiša Lopandić, predstavnik instituta iz Zemuna, govorio o ''ZP'' hibridima kukuruza za predstojeću sjetvu, a o postignutim rezultatima ispitivanja savremenih hibrida kukuruza na području TK, govorio je Edib Bihorac, dip. ing. polj.
O načinima, savremene zaštite kukuruza od korova, bolesti i štetnika, poljoprivredne proizvođače, upoznao je mr. polj. Husein Berberović.
U završnici savjetovanja, predstavnici nadležne Općinske službe, upoznali su prisutne poljoprivredne proizvođače o rokovima i načinu prijavljivanja za novčanu podršku u 2009. godini, kao i registraciji poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, koja je počela 01.januara 2009. godine i trajat će tokom cijele godine.

Nema komentara:

Objavi komentar