20. ožu 2015.

Obilježen Dan 254/208 Slavne brdske brigade Čelić

U organizaciji boračkih organizacija općine Čelić, u prisustvu gostiju iz Tuzlanskog kantona, članova porodica šehida, ratnih vojnih invalida, boraca, starješina Armije Bosne i Hercegovine i omladine, obilježen je Dan 254/208 Slavne brdske brigade u Čeliću. Program obilježavanja je započeo okupljanjem i druženjem gostiju boračkih organizacija iz TK-a, starješina i boraca u Maloj sali općine Čelić. Na Centralno spomen obilježje u Čeliću, cvijeće su položile općinske boračke organizacije, Veterani rata Čelića, predstavnici općinske vlasti i predstavnici Saveza TK-a. Prisutnima se sa biranim riječima obratio ef. Islam Hrnjić.
U prepunoj sali Općinskog vijeća Čelić, održana je Svečana akademija a prisutnima su se obratili Muaz Salkić, predsjednik Organizacije demobilisanih boraca sa prigodnim referatom, zatim Alija Halilović predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić koji je pozdravio prisutne i u ime općinskih vlasti uputio čestitku u povodu obilježavanja Dana brigade te General Hazim Šadić podsjetio prisutne sa životnim putem i uspjesima boraca 254/208 Slavne brdske brigade Čelić. 
Program su ukrasili učenici Osnovne škole Čelić i članovi kulturno umjetničkih društava "Mladost" Čelić i "8. Oktobar" Ratkovići sa svojim recitacijama posvećenim Danu 254/208 Slavne brdske brigade Čelić i svome rodnom mjestu i folklornim igrama kojima su oduševili sve prisutne na svečanoj akademiji. 



Nema komentara:

Objavi komentar