2. srp 2014.

Obavijest Općinske izborne komisije općine Čelić

Općinska izborna komisija  općine Čelić obavještava sve birače sa područja općine Čelić da će do 14.07.2014. godine moći izvršiti uvid u Izvod iz privremenog biračkog spiska za područje općine Čelić. U skladu sa Planom izlaganja izvoda iz privremenog biračkog spiska isti će biti dostupan u Centru za birački spisak ( Šalter sala općine Čelić ), prostorijama Općinske izborne komisije i u Mjesnim uredima odnosno zajednicama na području općine Čelić. Uvid u podatke iz privremenog biračkog spiska može se izvršiti i na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.
Općinska izborna komisija općine Čelić na ovaj način osigurava svim zainteresovanim licima pristup, odnosno uvid u Izvod kako bi mogli provjeriti podatke u Izvodu, te izvršiti njihovu ispravku kod nadležnog organa.
Birači koji imaju status raseljenih lica najkasnije do 29.07.2014.godine mogu izvršiti promjenu biračke opcije podnošenjem zahtjeva Centru za birački spisak općine Čelić.

Birači koji uoče napravilnosti, odnosno pogrešne podatke u izvodu mogu tražiti njihovu ispravku ako se radi o ispravci ličnih podataka. Zahtjev za ispravku podataka podnosi se organu nadležnim za vođenje podataka čija se ispravka traži.

Nema komentara:

Objavi komentar