19. stu 2012.

Stručna obuka matičara


Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa međunarodnom organizacijom UNHCR-om, organizira jednodnevnu stručnu obuku matičara i drugih uposlenika tijela uprave koji u svom radu primjenjuju Zakon o matičnim knjigama i propise donesene na osnovu tog zakona. Obuka će se održati 23.11.2012. godine u zgradi općine Gračanica sa početkom u 10 sati. Stručna obuka je namijenjena za sve matičare općina Gračanica, Gradačac, Srebrenik, Čelić i Doboj Istok, rukovodioce općinskih službi za matične knjige, državne službenike koji su određeni za vođenje upravnog postupka u matičnim knjigama, predstavnike kantonalnog MUP-a koji su zaduženi za matične knjige i predstavnike organa starateljstva.
Planirana obuka koju će polagati svi matičari započela je 1. oktobra tekuće godine i trajat će do 31. decembra 2012. godine. Sve u cilju novog zakona koji predlaže da dokumenti imaju neograničen rok trajanja i da zaživi elektronska matična knjiga.
Stručnu obuku će izvoditi stručna lica i to: Medina Kočan, pomoćnik ministra, Dragan Mioković, član Radne grupe za implementaciju propisa o matičnim knjigama i Milenko Lepušina, pravni ekspert.

Nema komentara:

Objavi komentar