27. stu 2012.

Održan 10. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci ''Čelić 2012''


U organizaciji odbojkaškog kluba invalida ''Čelić'' u nedjelju 25. novembra, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održan je 10. tradicionalni jubilarni međunarodni turnir u sjedećoj odbojci ''Čelić 2012''. Pored Čelića, na turniru su nastupile ekipe iz Beograda, Tuzle, Kaknja, Dervente i Mramora. U uvodnom dijelu ove sportske manifestacije, upriličen je kraći prigodni program u izvedbi KUD ''Mladost'' iz Čelića, a nakon obraćanja učesnicima, turnir je proglasio otvorenim Sead Muminović, načelnik općine Čelić.
Pobjednik jubilarnog ovogodišnjeg 10 međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci je ekipa OKI ''Čelić'', koja je u finalu pobijedila ekipu OKI ''Derventa'' sa rezultatom 2:0.
U susretu za treće mjesto OKI ''Kakanj 92'' bio je bolji od IOK ''15. Maj'' Tuzla rezultatom 2:1. Konačan plasman: OKI ''Čelić'', OKI ''Derventa'', OKI ''Kakanj 92'', IOK ''15 maj'' Tuzla, KSO ''Smeč'' Beograd i OKI ''26 august'' Mramor. Turnir je zatvorio Zijad Mahmutović, Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona. Po okončanju turnira upriličeno je zajedničko druženje, a za najbolje ekipe, kao i pojedince obezbijeđene su i prikladne nagrade i priznanja.
Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira je: Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona.
Medijski pokrovitelji: RTV TK-a i Radio ''Avaz'' Vražići.

Nema komentara:

Objavi komentar