27. ruj 2012.

Započeli radovi na Projektu izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić


U Čeliću je u utorak 25.09.2012. godine ozvaničen početak radova na realizaciji Projekta kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić. Cilj projekta je izgradnja kanalizacijskih sistema i postrojenja za tretman otpadnih voda, kao i osiguranje i eksploatacija pitke vode u količini koja će trajno i na zadovoljavajući način riještit potrebe cjelokupnog stanovništva na području općine Čelić. Svečanom činu radova započetih na nultoj tačci u krugu Fabrike za preradu voća i povrća, prethodila je prigodna svečanost, održana u Amfitetaru općine Čelić. Na istoj su prisustvovali: Edin Ajanović, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi TK-a, Mirsad Hadžiselimović, Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice u Vladi TK-a, Igor Rajner savjetnik Premijera TK-a, Općinski načelnik Sead Muminović sa saradnicima, te DI Christoph Gierlinger, ovlašteni predstavnik izvođača radova.
U svom obraćanju, Općinski načelnik Sead Muminović pored ostalog, osvrnuo se na sve poduzete aktivnosti i procedure koje je trebalo u međuvremenu obaviti, zatim je istakao da je realizacija ovog projekta rezultat uspješne saradnje općine Čelić sa svim akterima u ovom Projektu, te se još jednom svima zahvalio.      

Stručnu prezentaciju Projekta kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić, prisutnima je predstavio, Fahir Subašić, koordinator na realizaciji Projekta i predsjednik Komisije za odabir izvođača radova. Prilika je ovo bila da se pored ostalog, istaknu i akteri u realizaciji ovog jednog od najvećih projekata, a to su: Vlada Republike Austrije zastupana po Ministarstvu finansija, Oesterreichische Kontrollbank Aktiengesellschaft OeKB, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine zastupano po Ministarstvu finansija i budžeta, Vlada Federacije BiH, Vlada TK, općina Čelić, te Partner (izvođač radova) OSTAP Engineering & Consulting GmbH Wien.

Nema komentara:

Objavi komentar