5. ruj 2012.

Saopćenje za javnost


Povodom referenduma o "Elaboratu organizacionog umrežavanja ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona“ koji je održan 02.09.2012.god. u mjesnim zajednicama Ratkovići, Vražići, Velino Selo, Brnjik, Šibošnica, Nahvioci, Drijenča, Donji Humci, Gornji Humci i Sitari u općini Čelić, Komisija za provedbu referenduma imenovana odlukom Općinskog vijeća Čelić, objavljuje dana 05.09.2012. godine, konačne rezultate glasanja na šest postavljenih referendumskih pitanja i to:
Na referendumsko pitanje br.1:
-Da li ste za Elaborat o organizacionom umrežavanju ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona, koji je izrađen od Vlade TK, ''PROTIV''se  izjasnilo  3030 građana a ''ZA'' umrežavanje 5 građana.
Na referendumska pitanja od 2 do 5:
-         Da li ste za ukidanje Javne ustanove osnovne škole u Vražićima
-         Da li ste za ukidanje Javne ustanove osnovne škole u Humcima
-         Da li ste za ukidanje područne škole do IX razreda u Šibošnici i njeno organizovanje kao područne škole do IV razreda u sastavu osnovne škole Čelić
-         Da li ste za ukidanje područne škole u Ratkovićima
-         Da li ste za  ukidanje područne škole u Brnjiku
''PROTIV'' se  izjasnilo  3028 građana a ''ZA'' ukidanje škola  se izjasnilo  7 građana.
Preliminarni rezultati sa 10 biračkih mjesta, objavljeni jučer na ovoj Općinskoj Web stranici, također su konačni rezultati ovog referenduma.    
Komisija konstatuje da je referendum sproveden u demokratskoj atmosferi, veliki odziv građana i želji da se pokaže tvorcima Elaborata da su protiv ukidanja i gašenja obrazovnih institucija na prostoru općine Čelić.

Nema komentara:

Objavi komentar