31. ožu 2011.

Izgradnja Sportske dvorane u Čeliću

slika sportska dvoranaNastavljeni su radovi na izgradnji moderne Sportske dvorane u Čeliću. Radovi se odvijaju prema planiranoj dinamici, a trenutno je u fazi izgradnja tribina. Dvorana će prije svega služiti potrebama srednje škole, ali i potrebama šire društvene zajednice za rekreativne, kulturne i slične sadržaje. Ista će sa pratećim sadržajima obuhvatati površinu od oko 1500 m2, moći će primiti oko 600 gledalaca, a bit će prikladna za službena takmičenja u više dvoranskih sportova. Izvođač radova je renomirana firma ''Papilon'' d.o.o. Čelić.

Usvojen Budžet općine Čelić za 2011. godinu

Na osnovu člana 16. Zakona o budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine, (''Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj: 19/06) i člana 32. Statuta Općine Čelić ("Službeni glasnik Općine Čelić", broj: 4/03), Općinsko vijeće Čelić na 23. redovnoj sjednici održanoj dana 24.03.2011. godine donosi Odluku o usvajanju budžeta općine Čelić za 2011. godinu u iznosu od 2.502.987,00 KM, što je za 7,66 % manje na prihodovnoj strani u odnosu na Rebalans budžeta za 2010. godinu. Pored Odluke o budžetu, vijećnici su usvojili i Odluku o davanju saglasnosti na Sporazum o međusobnoj saradnji općine Čelić i ZZ ''Poljopromet'' Čelić, kao i Odluke o kupovini poslovnog prostora za smještaj JU ''Gradske biblioteke'' i zajedničkim ulaganjima na izgradnji zelene pijace u Čeliću

21. ožu 2011.

Posjeta Centralnom spomen obilježju u Čeliću

FatihaU sklopu obilježavanja godišnjice 208.-254. Slavne brdske brigade na Centralnom spomen obilježju u Čeliću uz prisustvo predstavnika izvršne i predstavničke vlasti Općine, boračkih organizacija, Saveza DB TK-a, kao i građana, položeno je cvijeće i proučena Fatiha najhrabrijim sinovima naše domovine.

Svečano obilježena godišnjica Brigade

prijemSvečano obilježavanje godišnjice -Dana 208/254 Slavne brdske brigade Čelić, upriličeno je danas, prvo prijemom kod Općinskog načelnika Seada Muminovića i Predsjedavajućeg Općinskog vijeća, Edina Ajanović, a nakon toga i polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe poginulima na Centralnom spomen obilježju šehidima u Čeliću. Na prijepodnevnom prijemu, prisutnim predstavnicima Boračkih organizacija, obratio se Sead Muminović, Općinski načelnik, čestitajući hrabrim borcima 208. kasnije 254. Slavne brdske brigade, ovaj značajni datum, te naglasio da općina Čelić na različite načine vodi računa o borcima i njihovim porodicama. Između ostalog, povodom godišnjice Brigade, teško oboljelom pripadniku AR BiH Mešić (Hasana) Muhamedu, uručena je jednokratna novčana pomoć u iznosu od 300 KM.

Čestitka u povodu Dana Brigade

Svim pripadnicima 208./254. Slavne brdske brigade Čelić, povodom obilježavanja Dana formiranja Brigade, upućujemo najiskrenije čestitke.

17. ožu 2011.

Uvođenje nove regulacije saobraćaja

slika-2Danas su u Čeliću započeli radovi za uvođenje nove regulacije saobraćaja u ulici Alije Izetbegovića. Nova regulacija saobraćaja se sastoji u uvođenju jednosmjernog saobraćaja u pomenutoj ulici na dijelu pored Općinske zgrade cijelom dužinom od glavne ulice do Policijske stanice.
Jednosmjeran režim saobraćaja, uveden je na osnovu Odluke Općinskog vijeća Čelić o izmjeni i dopuni Odluke o regulaciji saobraćaja u naseljenim mjestima na području općine Čelić donesene na 19. redovnoj sjednici, održanoj dana 02.09.2010. godine.Vozače molimo za oprez i poštivanje nove saobraćajne signalizacije.

23. sjednica Općinskog vijeća Čelić

23. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić, zakazana je za  četvrtak 24.03.2011. godine, sa početkom u 10,00 sati, a ista će se održati u Amfiteatru Općinskog vijeća u Čeliću. Na predloženom redu nalazi se deset tačaka o kojima će vijećnici raspravljati. Između ostalog vijećnici će razmatrati, Prijedlog budžeta općine Čelić za 2011. godinu. Predloženi dnevni red:

Promocija sjedeće odbojke u Beogradu

197660_199529223398719_100000249273899_686874_1369023_nU organizaciji kluba sjedeće odbojke ''Smeč'' u Beogradu je proteklog vikenda, odigrana pokazna utakmica između ekipe OKI ''Čelić'' i domaćina kluba sjedeće odbojke ''Smeč''. Cilj utakmice nije bila pobjeda niti dokazivanje tko je bolji, već promocija sjedeće odbojke i invalidskog sporta u Beogradskoj opštini Zvezdara. Prezentacija je održana u sportskoj dvorani osnovne škole ''Stevan Sinđelić'', a istoj je prisustvovao veći broj građana i učenika navedene škole. Saradnja klubova će se nastaviti, rečeno je po završetku ove sportske manifestacije.

8. ožu 2011.

Čestitka u povodu 8. marta

8-mart-ruza1[1]Upućujemo iskrene čestitke u povodu 8. marta Međunarodnog dana žena.

4. ožu 2011.

Privremeno korištenje javnih površina

Općinska služba za urbanizam, stambeno - komunalne, imovinsko – pravne, geodetske i poslove prognanih i raseljenih lica, putem Komunalnog inspektora, obavještava sva pravna i fizička lica na području Općine Čelić registrovana za obavljanje određene djelatnosti i građane, da u skladu sa općim odredbama Odluke o privremenom korištenju javnih površina (''Službeni glasnik Općine Čelić'', broj: 06/10), mogu ostvariti pravo na privremeno korištenje javnih površina pod slijedećim uslovima:

2. ožu 2011.

Priopćenje komunalnog inspektora

Na osnovu člana 126. Zakona o upravnom postupku (''Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine'', broj: 2/98 i 4/99), Komunalni inspektor u Službi za urbanizam, prostorno uređenje, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne, geodetske i poslove prognanih i raseljenih lica, donosi: Javno priopćenje.
U skladu a članom 83. i članom 85. Odluke o vršenju komunalnih djelatnosti i komunalnom redu (''Službeni glasnik općine Čelić broj:4/07), zabranjuje se:
-iznošenje i gomilanaje snijega na ulice i trotoare
-bacanje snijega na sobraćajnice
-zatvaranje snijegom i ledom slivnika i šahtova.