2. ožu 2011.

Priopćenje komunalnog inspektora

Na osnovu člana 126. Zakona o upravnom postupku (''Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine'', broj: 2/98 i 4/99), Komunalni inspektor u Službi za urbanizam, prostorno uređenje, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne, geodetske i poslove prognanih i raseljenih lica, donosi: Javno priopćenje.
U skladu a članom 83. i članom 85. Odluke o vršenju komunalnih djelatnosti i komunalnom redu (''Službeni glasnik općine Čelić broj:4/07), zabranjuje se:
-iznošenje i gomilanaje snijega na ulice i trotoare
-bacanje snijega na sobraćajnice
-zatvaranje snijegom i ledom slivnika i šahtova.



Za uklanjanje snijega i leda s javnih površina uz stambene zgrade i stambene objekte, odgovorni su vlasnici odnosno korisnici stambenih zgrada i stambenih objekata.Za uklanjanje snijega i leda s trotoara ispred poslovnih prostora, odgovorni su vlasnici, odnosno korisnici tih prostora.
Napomena: Nepostupanje prema navedenim članovima, kažnjivo je prema članu 232. stava (1) i (2) tačke 18. i tačke 19. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o vršenju komunalnih djelatnosti i komunalnom redu (''Službeni glasnik općine Čelić'', br:5/07).
Nakon isteka roka od 15 dana od dana isticanja javnog priopćenja na oglasnoj ploči organa uprave, smatrat će se da je postupak pokrenut istovremeno prema svim licima na koje se odnosi saopćenje.

Nema komentara:

Objavi komentar