4. ožu 2011.

Privremeno korištenje javnih površina

Općinska služba za urbanizam, stambeno - komunalne, imovinsko – pravne, geodetske i poslove prognanih i raseljenih lica, putem Komunalnog inspektora, obavještava sva pravna i fizička lica na području Općine Čelić registrovana za obavljanje određene djelatnosti i građane, da u skladu sa općim odredbama Odluke o privremenom korištenju javnih površina (''Službeni glasnik Općine Čelić'', broj: 06/10), mogu ostvariti pravo na privremeno korištenje javnih površina pod slijedećim uslovima:


(Član 4.)
Pravo na privremeno korištenje javnih površina imaju pravna i fizička lica registrovana za obavljanje određene djelatnosti (u daljem tekstu korisnici)  za:
1.postavljanje kioska,
2.postavljanje ljetnih bašta-stolova ispred ugostiteljskih objekata i slobodnostojećih otvorenih bašta,
3. postavljanje slobodnostojećih displeja, reklamnih panoa i telefonskih govornica,
4. postavljanje pokretnih ugostiteljskih i trgovinskih objekata, rashladnih uređaja, stolova za prodaju lutrija štampe, knjiga, umjetničkih slika, cvijeća, čestitki i sličnog,
5. postavljanje stalnih izložbenih ormarića, vitrina i tezgi ispred poslovnih objekata i prostorija,
6. postavljanje zabavnih parkova i cirkuskih i drugih šatri,
7. održavanje kulturnih, zabavnih, sportskih, humanitarnih, drugih manifestacija i slično,
8. potrebe gradilišta.

i   g r a đ a n i    za :
1. postavljanje građevinskih fasadnih skela,
2. istovar i deponovanje građevinskog i ogrjevnog materijala.
( Član 5.)
Privremeno korištenja javnih površina odobrava općinska Služba za urbanizam,  stambeno-komunalne, imovinsko-pravne i geodetske poslove. Odobrenje se izdaje u formi rješenja i treba da sadrži precizno označene površine koje se zuzimaju, urbanističko-tehničke uvjete i druge elemente.
Privremeno korištenje javnih površina odobrava se rješenjem, a na osnovu pojedinačnih zahtjeva.
( Član 6.)
Korištenje javnih površina za postavljanje ljetnih bašti ispred ugostiteljskih objekata i slobodnostojećih ljetnih bašta vrši se od početka proljetno-ljetne sezone (01.04.-30.09. tekuće godine), a za ostale oblike korištenja javnih površina po ukazanoj potrebi.
( Član 10.)
SVAKO KORIŠTENJE JAVNE POVRŠINE BEZ PRETHODNO IZDATOG ODOBRENJA ILI ODSTUPANJE OD DATIH USLOVA KAŽNJIVO JE I PREDSTAVLJA PREKRŠAJ.

Nema komentara:

Objavi komentar