31. pro 2010.

Čestitka povodom Nove 2011. godine

cestitka_Nova_2011Čestitamo nastupajuću Novu godinu sa najljepšim željama za blagostanje i prosperitet u 2011 godini.

Biblioteka JUMSŠ Čelić

IMG_0921-1U saradnji sa CISP-om i JU MSŠ Čelić, realiziran je projekt ''Nova školska riznica znanja'', čime je ovoj školi omogućena nabavka i obogaćivanje školske biblioteke novim lektirnim naslovima. Tim povodom 29.12.2010. godine u prostorijama MSŠ Čelić, održana je promocija, kojoj su pored predstavnika škole, prisustvovali predstavnici NVO CISP-a, Općine i ''Gradske biblioteke'' Čelić. Prisutnima su se obratili, Faketa Džinić, direktorica škole i Jasmina Ovčina, direktorica CISP-a. Izveden je i kraći prigodni program u kome su učestvovali učenici ove škole.
Važno je istaći da je implementacijom ovog projekta, ostvaren cilj, a to je obnova i dopuna bibliotečkog knjižnog fonda s 18 novih lektirnih naslova. Isto tako, olakšan je i riješen, kako proces izdavanja, tako i smještaja knjiga u biblioteci MSŠ Čelić.
Prilika je ovo da se istakne da je i ovaj projek, implementiran u sklopu projekta ''Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine'', koji sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije.

24. pro 2010.

Božična čestitka

christmas-cestitke002Svim vjernicima katolićke vjeroispovjesti, upućujemo iskrene čestitke u povodu Božića.

ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

23. pro 2010.

21. sjednica Općinskog vijeća Čelić

21. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić, zakazana je za četvrtak 30.12.2010. godine u Amfiteatru Općine sa početkom u 09,00 sati.
Za ovu sjednicu, predložen je slijedeći dnevni red:

21. pro 2010.

Uređenje korita čelićke rijeke

slika završni radovi na uređenjuU saradnji sa Agencijom za vodno područje Federacije Bosne i Hercegovine, intezivno se odvija nastavak radova na uređenju i regulaciji korita čelićke rijeke u Čeliću. Prema projektnoj dokumentaciji na dionici dugoj 180 metara, izgrađen je kameni zid sa obje strane, a uređenje obala je u toku. Sama realizacija projekta, pored ostalog, ima ekološki i estetski značaj, obzirom da se korito rijeke često pretvaralo u odlagalište otpada.

17. pro 2010.

Sanirano klizište na lokaciji Bučje u Čeliću

slika klizišteOkončano je izvođenje radova na projektu privremene sanacije klizišta na lokalitetu Bučje, ulica Mustafe Ljaljića u Čeliću. Izvođač radova bila je firma d.o.o. ''Papilon'' iz Čelića. Kao zaštita od daljeg klizanja zemlje na prilazni put, izvršena je ugradnja gabiona.

13. pro 2010.

Zaključci sa Lokalne konferencije

slika sa konferencijePrva Lokalna konferencija za mlade, održana je u saradnji sa CISP-om u petak 10. decembra 2010. godine u Čeliću. Ista je između ostalog imala za cilj ''Uključivanje mladih u definisanje Akcionog plana Dokumenata omladinske politike''. Prisutnima su se obratili u ime lokalne zajednice, Edin Ajanović, predsjedavajući Općinskog vijeća i Jasmina Ovčina, direktorica nevladine italijanske organizacije CISP-a sa sjedištem u Tuzli.
U završnom dijelu konferencije, definisani su slijedeći zaključci: Pronaći i promovisati mogućnosti zapošljavanja mladih u saradnji sa institucijama na kantonalnom, entiteskom i državnom nivou, lokalnim poslodavcima i omladinskim organizacijama. Unaprijediti kvalitet obrazovanja kroz uvođenje novih škola i zanimanja u JU MSŠ Čelić...

9. pro 2010.

Sanacija klizišta u Vražićima

klizište prema potoku VražićiZapočeta je sanacija klizišta na putnom pravcu  Vražići centar prema naselju Grab potok u mjesnoj zajednici Vražići. Izvođač radova firma d.o.o. ''Papilon'' Čelić će raditi intenzivno na ovom klizištu prema projektu sanacije, a rok za završetak radova je narednih dvadeset dana.
Za vrijeme trajanja radova, saobraćaj će se odvijati putnim pravcem Vražići centar- Ledinci-Grab potok.

Mlada slikarka Almedina Cifrić

ON i slikarakaNakon niza manifestacija, ovogodišnje obilježavanje Dana općine Čelić, okončano je izložbom likovnih radova Almedine Cifrić, učenice trećeg razreda Srednje umjetničke škole na odsjeku Likovni tehničar za primijenjeno slikarstvo u Tuzli. Na izložbi koja je između ostalog imala karakter da pruži širi uvid u likovni opus ove mlade slikarke, prezentovano je više od pedesetak slikarskih radova. Tim povodom, Općinski načelnik Sead Muminović, primio je u svom kabinetu i razgovarao sa učenicom Almedinom Cifrić o planovima njenog daljeg školovanja, kao i ulaganjima u potencijal mladih darovitih ljudi u oblasti likovne umjetnosti. Istakao je da likovni radovi koje smo imali prilike pogledati na izložbi na izvjestan način sumiraju presjek njenog dosadašnjeg zajedničkog rada i učenja.
Almedina Cifrić se zahvalila na prijemu i podršci koju općina Čelić daje na planu njene afirmacije, te načelniku, poklonila vrijednu sliku sa motivom jagode.

6. pro 2010.

Čestitka za Novu hidžretsku 1432 godinu.

imagesnhg

U povodu Nove Hidžretske 1432 godine, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti upućujemo iskrene čestitke.

Lokalna Konferencija za mlade

mladi konferencija  najavaU okviru projekta ''Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine'' sufinansiranog od strane ministarstva vanjskih poslova Republike Italije, općina Čelić u saradnji sa CISP-om, organizira LOKALNU KONFERENCIJU koja će se održati 10. decembra 2010. godine u Amfiteatru Općine u Čeliću sa početkom u 13,00 sati. Učesnici će biti mladi sa područja općine Čelić, članovi Radne grupe za izradu dokumenata ''Strategija za mlade općine Čelić za period 2010-2014 god.'', predstavnici CISP-a, zatim predstavnici općina Sapna, Lopare, Srebrenica, Šekovići, te članovi dramske i foto radionice JU MSŠ Čelić.

Zimsko održavanje lokalnih puteva

slika snijegOpćinski načelnik Sead Muminović i direktor d.o.o. ''Papilon'' Čelić, potpisali su ugovor o izvođenju radova na održavanju prohodnosti lokalnih puteva u zimskom periodu za zimu 2010/2011. godinu. Ugovorom je definirano da je izvođač radova obavezan organizovati radove na održavanju prohodnosti puteva na području općine Čelić (mreža puteva definisana je u tenderskom obrascu) čija je dužina 45.749 metara /asvalt/ i 16.377 metara /makadam/. Pod održavanjem prohodnosti puteva u zimskom periodu podruzumijeva se: uklanjanje snijega i leda sa kolovoza, posipanje kolovoza posipnim materijalom u cilju sprečavanja poledice, te svakodnevno jutarnje informisanje o stanju na cestama.
Ugovorena vrijednost radova po ovom ugovoru je 42,00 KM, održavanja prohodnosti lokalnih puteva u zimskom periodu, za jedno čišćenje po jednom kilometru puta.