31. pro 2010.

Biblioteka JUMSŠ Čelić

IMG_0921-1U saradnji sa CISP-om i JU MSŠ Čelić, realiziran je projekt ''Nova školska riznica znanja'', čime je ovoj školi omogućena nabavka i obogaćivanje školske biblioteke novim lektirnim naslovima. Tim povodom 29.12.2010. godine u prostorijama MSŠ Čelić, održana je promocija, kojoj su pored predstavnika škole, prisustvovali predstavnici NVO CISP-a, Općine i ''Gradske biblioteke'' Čelić. Prisutnima su se obratili, Faketa Džinić, direktorica škole i Jasmina Ovčina, direktorica CISP-a. Izveden je i kraći prigodni program u kome su učestvovali učenici ove škole.
Važno je istaći da je implementacijom ovog projekta, ostvaren cilj, a to je obnova i dopuna bibliotečkog knjižnog fonda s 18 novih lektirnih naslova. Isto tako, olakšan je i riješen, kako proces izdavanja, tako i smještaja knjiga u biblioteci MSŠ Čelić.
Prilika je ovo da se istakne da je i ovaj projek, implementiran u sklopu projekta ''Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine'', koji sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije.

Nema komentara:

Objavi komentar