19. lis 2010.

Projekt pokretanja prehrambenih kapaciteta voća i povrća u Čeliću

slika OVNa 5. vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Čelić, održanoj u utorak 19.oktobra 2010 godine, doneseno je nekoliko značajnih Odluka, kao i Zaključaka vezanih za realizaciju Projekta pokretanja prehrambenih kapaciteta voća i povrća u Čeliću, na način utvrđen Business planom, obostrano prihvaćenim od strane općine Čelić i ''Conint'' d.o.o. Ljubljana.
Nakon razmatranja, donesene su slijedeće odluke: Odluka o davanju saglasnosti na Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa u društvu sa ograničenom odgovornošću ''Berivit'' Čelić, zaključenog, između općine Čelić i ''Conint'' d.o.o. Ljubljana, Slovenija.

18. lis 2010.

5. vanredna sjednica Općinskog vijeća

5. vanredna sjednica Općinskog vijeća Čelić, zakazana je za utorak 19. oktobar 2010. godine, sa početkom u 10,00 sati u Amfiteatru Općinskog vijeća u Čeliću.
Za sjednicu je predložen slijedeći dnevni red:

8. lis 2010.

Dinamika relizacija infrastrukturnih projekata

Na 42. sjednici Kolegija Općinskog načelnika održanom 7.10.2010. godine, između ostalog, razmatrana je dinamika radova zacrtanih infrastrukturnih projekata u 2010 godini. Naime radi se o setu značajnih projekata za građane Općine Čelić, čija je realizacija u toku. Dogovorene su aktivnosti koje će se poduzeti u cilju okončanja radova na projektima koji nisu realizovani:
Rekonstrukcija i asfaltiranje puta u Miladićima dužine 250 m. Izgradnja betonskog mosta u mjesnoj zajednici Šibošnica- naselje Zagoni. Za oba projekta potpisani su Ugovori. Finansiranje obezbjeđeno u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice i Fondom za povratak BiH.

5. lis 2010.

Svjetski dan učitelja

teacher_wordpressU POVODU DANA UČITELJA UPUĆUJEMO ISKRENE ČESTITKE SVIM PROSVETNIM RAADNICIMA U OBAVLJANJU OVOG PLEMENITOG POSLA.

Konkurs za dodjelu stipendija studentima

Općinska služba za opću upravu, društvene djelatnosti i boračka pitanja, obavještava članove porodica boračkih populacija (porodica šehida-poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i demobilosanih boraca) da je Ministarstvo za boračka pitaja Tuzlanskog kantona 04.10.2010. godine, objavilo javni konkurs za dodjelu stipendija studentima, pripadnicima boračkih populacija za studijsku 2010/2011 godinu.