19. lis 2010.

Projekt pokretanja prehrambenih kapaciteta voća i povrća u Čeliću

slika OVNa 5. vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Čelić, održanoj u utorak 19.oktobra 2010 godine, doneseno je nekoliko značajnih Odluka, kao i Zaključaka vezanih za realizaciju Projekta pokretanja prehrambenih kapaciteta voća i povrća u Čeliću, na način utvrđen Business planom, obostrano prihvaćenim od strane općine Čelić i ''Conint'' d.o.o. Ljubljana.
Nakon razmatranja, donesene su slijedeće odluke: Odluka o davanju saglasnosti na Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa u društvu sa ograničenom odgovornošću ''Berivit'' Čelić, zaključenog, između općine Čelić i ''Conint'' d.o.o. Ljubljana, Slovenija.


Odluka o unošenju zemljišta označenog kao dio k.č. br: 936 KO Čelić u osnovni plan doo ''Berivit'' Čelić.
Odluka o davanju saglasnosti na prijenos vlasničkog udjela općine Čelić na doo ''Conint'' Ljubljana u firmi doo ''Berivit'' Čelić.
Odluka o davanju saglasnosti za utvrđenjem zemljišta koje služi za redovnu upotrebu objekata.
U nastavku sjednice, doneseni su  zaključci:
Općinsko vijeće Čelić traži od investitora ''Conint'' doo Ljubljana da uđe u prostore Fabrike za preradu voća i povrća u Čeliću pogodne za pokretanje proizvodnje.
Općinsko vijeće Čelić traži od Vlade Tuzlanskog kantona da se izjasni o podršci Business planu za pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću.
Općinsko vijeće Čelić će za narednu sjednicu Općinskog vijeća pripremiti akta po pitanju izdavanja garancija vezanih za nesmetana ulaganja investitora ''Conint'' d.o.o. Ljubljana u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću.
Općinsko vijeće Čelić traži od Vlade TK-a da uzme učešće u participaciji kamata na kreditna sredstva koja će biti korištena za pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću od strane investitora ''Conint'' d.o.o. Ljubljana.

Nema komentara:

Objavi komentar