8. lis 2010.

Dinamika relizacija infrastrukturnih projekata

Na 42. sjednici Kolegija Općinskog načelnika održanom 7.10.2010. godine, između ostalog, razmatrana je dinamika radova zacrtanih infrastrukturnih projekata u 2010 godini. Naime radi se o setu značajnih projekata za građane Općine Čelić, čija je realizacija u toku. Dogovorene su aktivnosti koje će se poduzeti u cilju okončanja radova na projektima koji nisu realizovani:
Rekonstrukcija i asfaltiranje puta u Miladićima dužine 250 m. Izgradnja betonskog mosta u mjesnoj zajednici Šibošnica- naselje Zagoni. Za oba projekta potpisani su Ugovori. Finansiranje obezbjeđeno u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice i Fondom za povratak BiH.


Projekti obezbjeđenja dovoljnih količina pitke vode u mjesnim zajednicama: Šibošnica, Nahvioci i Gornji Humci, radovi su u završnoj fazi, a u mjesnim zajednicama: Sitari i Velino Selo, radovi su u toku.Izgradnja horizontalne i vertikalne signalizacije sa semaforima u mjesnoj zajednici Čelić, projekt je okončan, čime su se stekli uslovi za dobijanje licence za rad komisije za polaganje vozačkih ispita na općini Čelić. Projekt je finansiran u saradnji sa GAP-om i Kantonalnom direkcijom cesta Tuzla. Projektovanje poslovne zone u Brnjiku je u fazi izbora, projektanske kuće.Rekonstrukcija mosta na rijeci Šibošnica u Čeliću je okončana. Projekt je finansiran u saradnji sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija i Direkcijom cesta Tuzla.Rekonstrukcija mosta u Brnjiku koji je oštećen uslijed posljedica od prirodne nesreće iz mjeseca juna 2010.godine, radovi su u toku.

Nema komentara:

Objavi komentar