30. ruj 2010.

Asfaltiranje Banovićke ulice u Čeliću

banovička ulicaU ulici Banovićka u Čeliću u toku su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta u dužini od 152 m. Vrijednost projekta iznosi 13.707, 80 KM, a isti se realizira u saradnji sa građanima.

24. ruj 2010.

Nogometni /Fudbalski savez – odao priznanje općini Čelić

slika-grbKadetska nogometna U–17 selekcija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu odigranom u Čeliću, savladala je istoimenu selekciju Srbije sa 1:0. Sam susret protekao je u fenomenalnoj organizaciji. Ljubazni domaćini, pokrovitelji ove sportske manifestacije potrudili su se za najsitnije detalje, stoga reprezentativci i rukovodstva obje države nose lijepa iskustva iz Čelića.  Tim povodom na adresu općine Čelić i Općinskog načelnika Seada Muminović, od strane tehničkog direktora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Denijala Pirića, upućena je Zahvalnica slijedećeg sadržaja:

Uređenje zaštitne ograde sportskog poligona u Čeliću

poligon čelićNa sportskom poligonu u Čeliću na strani duž obale rijeke Džihanka u toku je izvođenje radova na postavljanju zaštitne ograde. Cilj projekta koga zajednički implementiraju općina Čelić i NO CISP je prvoshodno podizanje sigurnosti djece i mladih tokom korištenja poligona bilo u redovnoj nastavi tjelesnog odgoja, ili rekreaciji, odnosno raznim sportsko - kulturnim manifestacijama. Održavanje sportskih aktivnosti na jednom lijepo uređenom i zaštičenom prostoru, zasigurno je jedan od načina da se mladima omoguće bolji uvjeti sportskog rada i nastupanja.

22. ruj 2010.

U Čeliću odigrana, prijateljska nogometna utakmica kadetskih selekcija BiH i Srbije

slika 4Pod pokroviteljstvom općine Čelić, Kadetska nogometna selekcija BiH, odigrala je u Čeliću, prvu od dvije ugovorene prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Srbije i sasvim zasluženo pobijedila sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je član tuzlanske Slobode, Amar Rahmanović u 21. minuti. Već danas će se u Bogatiću kod Šapca odigrati druga prijateljska utakmica sa Srbijom. Kadetska nogometna reprezentacija BiH će od 15. do 20 oktobra u Estoniji igrati na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo.

Ministri u Vladi F BIH, Nail Šećkanović i Edin Mušić, posjetili općinu Čelić

slika 3Ministri u Vladi Federacije BiH za promet i komunikacije Nail Šećkanović i za raseljene osobe i izbjeglice Edin Mušić, boravili su 20.09.2010. godine u radnoj posjeti općini Čelić. Cilj posjete bilo je sagledavanje infrastrukturnih problema ove Općine, kao i problema sa kojima se susreću naši sugrađani, povratnici u MZ Koraj, opština Lopare Republika Srpska. Tokom susreta u zgradi Općine sa Općinskim načelnikom Seadom Muminovićem i njegovim saradnicima, potvrđeno je da je ova posjeta znak čvrste i kvalitetne saradnje općine Čelić i Vlade Federacije BiH, kao i prilika za sumiranje urađenih projekata. Ministar prometa i komunikacija, Nail Šećkanović je između ostalog rekao da su mu poznati infrastrukturni problemi općine Čelić, te najavio nastavak gradnje puta Stara Majevica, koji povezuje općinu Čelić sa sjedištem Kantona.

Delegacija Sindikata i privrednika iz Milana Italija, posjetila općinu Čelić

slika 2Delegaciju Sindikata i predstavnika privrednika iz Milana, oblast Lombardija Italija, koja je u petak 17.09.2010. godine došla u višednevnu posjetu općini Čelić, primio je Općinski načelnik Sead Muminović sa svojim saradnicima. Pored generalnog sekretara Sindikata gospodina Malacrida Gerolomo i Organizacionog sekretara Crespi Renato u delegaciji su bili i predstavnici privrednika: predstavnik sektora industrije Muminović Dževad, predstavnik sektora privrede Hysat Agron, predstavnik sektora finansija Grillo Francesco, te predstavnik sektora trgovine Duaglio Paolo.
Tokom susreta u zgradi općine sa načelnikom, njegovim saradnicima i privrednicima sa područja općine Čelić, razgovaralo se o sveukupnim privrednim kapacitetima općine Čelić.

Uređenje izletišta ''Begova voda'' u Gornjim Humcima

slika 1U cilju podizanja turističke ponude, općina Čelić je u saradnji sa Federalnim ministarstvom turizma i okoliša, MZ Gornji Humci i LD ''Vjetrenik''-Šibošnica, započela realizaciju projekta, uređenja izletišta ''Begova voda''. Projektom vrijednim 10.000,00 KM, predviđeno je  da se urade prilazne staze, postave odgovarajuće klupe, kante za otpatke, te renovira stari lovački Dom. Realizacijom ovog eko projekta, mnogi izletnici, planinari, članovi i zaljubljenici u lov, kao i drugi znatižljenici i posjetioci, imat će priliku  i mogućnost da uživaju u prirodnim ljepotama ovog lijepog i čistog područja. Inače Begova voda, (Vjetrenik) je poznat po najvećoj koti ''Greda'' lovištu, izletištu, dovištu, kao i pitkoj vodi koja nosi istoimeni naziv.

15. ruj 2010.

Rekonstrukcija puta u naselju Brdo

put brdoU Čeliću naselje Brdo, započela rekonstrukcija puta prema Oglavku u dužini od 970 metara.
Trenutno se izvode zemljani radovi na uređenju kanala, te obilježavanje i ravnjanje trase puta. Nakon pripremnih radova, slijedi nasipanje tucanikom, valjanje, a potom i asfaltiranje navedene dionice puta. Vrijednost projekta je 84.801,00 KM, a isti se ralizira u saradnji sa našim građanima u omjeru, općina Čelić 61.532,00 KM, građani 23.269,00 KM.

Aktuelni potpisani ugovori/Projekti putne mreže

PUTNakon provedenih zakonskih postupaka odabira izvođača radova, Općinski načelnik Sead Muminović potpisao je Ugovore o izvođenju radova na rekonstrukciji i asfaltiranju puteva na području općine Čelić. Ugovorima je obuhvaćeno 20 putnih pravaca koji su raspoređeni po mjesnim zajednicama na području cijele općine Čelić. Ukupna vrijednost projekata iznosi, oko 400 000,00 KM. Od izvođača radova se traži da otvore radove i ispoštuju utvrđene uslove i rokove za realizaciju projekata.

8. ruj 2010.

Bajramska čestitka

BAJRAM1ASvim Bošnjacima muslimanima upućujemo iskrene čestitke u povodu predstojećeg Ramazanskog Bajrama.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

2. ruj 2010.

Promocija sporta

imagesloptaU cilju promocije i podrške sporta, općina Čelić je prihvatila domaćinstvo i pokroviteljstvo prijateljskih međunarodnih utakmica BiH – SRBIJA U-17 reprezentacije /mlađi juniori/ pod nazivom: ''SUSRETI PRIJATELJSTVA''. Prva utakmica održat će se u Čeliću 21. septembra 2010. godine, sa početkom u 16 sati.

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima

Općinska služba za opću upravu, društvene djelatnosti i boračka pitanja, obavještava članove porodica boračkih populacija (porodice šehida-poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i demobilisanih boraca) da je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona 30. avgusta 2010. godine objavilo Konkurs za dodjelu stipendija učenicima boračkih populacija Tuzlanskog kantona za školsku 2010/2011 godinu.

1. ruj 2010.

Potpisan ugovor između Federalnog ministarstva razvoja, preduzetništva i obrta i općine Čelić

ugovorPotpisan je  ugovor između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i općine Čelić. Odobrena sredstva za projekat izgradnju preduzetničke zona u Brnjiku  za 2010. godinu u iznosu od 90.000,00 KM.
“Izgradnja institucijske preduzetničke infrastrukture je jedan od bitnih preduslova za rast i razvoj MSP u općinama i aktivno doprinosi razvoju privrede lokalne zajednice kao i poboljšanje životnog standarda u BiH i FBiH”, rekao je ministar Kunić.

Saopćenje - CONINT d.o.o. Ljubljana

U cilju pokretanja prerađivačkih kapaciteta u Čeliću,  povodom različitih interpretacija političkih subjekata o ovom projektu, tim povodom CONINT d.o.o. Ljubljana, uputio je dopis kojeg u cijelosti objavljujemo:

Čestitka povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine, svim učenicima, roditeljima kao i uposlenim u obrazovanju upućujemo iskrene čestitke da i u ovoj školskoj godini postignu što bolje uspjehe i rezultate.
A posebno đacima prvacima želimo da postignuti uspjesi i nova prijateljstva donesu radost i zadovoljstvo učenja.