2. ruj 2010.

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima

Općinska služba za opću upravu, društvene djelatnosti i boračka pitanja, obavještava članove porodica boračkih populacija (porodice šehida-poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i demobilisanih boraca) da je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona 30. avgusta 2010. godine objavilo Konkurs za dodjelu stipendija učenicima boračkih populacija Tuzlanskog kantona za školsku 2010/2011 godinu.


Pravo po ovom konkursu imaju:
-    Djeca poginulog, umrlog i nestalog branioca,
-    Djeca ratnih vojnih invalida,
-    Djeca dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, i
-    Djeca demobilisanih boraca
Ukupna visina sredstava za školsku godinu iznose 480.000 KM, a visina pojedinačnih sredstava iznosi 70,00 KM. Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom, podnose se općinskoj službi za boračko invalidsku zaštitu (u šalter sali općine Čelić) u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa. Obrazac zahtjeva se nalazi u šalter sali općine Čelić i općinskim boračkim udruženjima.
Uz zahtjev se prilaže i fotokopija žiro računa ili štedne knjižice, otvorene kod poslovne banke, na ime učenika.Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se razmatrati.

Nema komentara:

Objavi komentar