22. ruj 2010.

Delegacija Sindikata i privrednika iz Milana Italija, posjetila općinu Čelić

slika 2Delegaciju Sindikata i predstavnika privrednika iz Milana, oblast Lombardija Italija, koja je u petak 17.09.2010. godine došla u višednevnu posjetu općini Čelić, primio je Općinski načelnik Sead Muminović sa svojim saradnicima. Pored generalnog sekretara Sindikata gospodina Malacrida Gerolomo i Organizacionog sekretara Crespi Renato u delegaciji su bili i predstavnici privrednika: predstavnik sektora industrije Muminović Dževad, predstavnik sektora privrede Hysat Agron, predstavnik sektora finansija Grillo Francesco, te predstavnik sektora trgovine Duaglio Paolo.
Tokom susreta u zgradi općine sa načelnikom, njegovim saradnicima i privrednicima sa područja općine Čelić, razgovaralo se o sveukupnim privrednim kapacitetima općine Čelić.


Ovom prilikom je istaknuto da postoji određen broj privrednika iz Italije zainteresiran za ulaganja u BiH, odnosno i određen broj privrednika koji žele svakako ulagati i u ovakve prostore kao što su općina Čelić. Tim povodom, dogovorena su određena ulaganja u sklopu poslovne zone, čime će biti omogućeno zapošljavanje za 100 novih radnika.
Na kraju prvoga dana posjete općini Čelić, Genralni sekretar Sindikata gospodin Malacrida Gerolomo, bio je oduševljen sa prvim utiscima koje je stekao tokom razgovora, te se toplo zahvalio Općinskom načelniku i njegovim saradnicima na iskazanom gostoprimstvu.
Tokom boravka na općini Čelić, delegacija iz Italije će posjetiti i određene privredne subjekte.

Nema komentara:

Objavi komentar