23. lip 2015.

Zajednički do rješenja pitanja obezbjeđenja dovoljnih količina vode u Koraju

U Maloj sali općine Čelić, danas (23.juni 2015.godine) je održan je radni sastanak po pitanju što efikasnijeg obezbjeđenja potrebnih količina vode za Mjesne zajednice Koraj i Mirosavci kome su prisustvovali načelnici općina Čelić i Lopare sa svojim pomoćnicima, predstavnici Mjesne zajednice Koraj i direktori JKP Čelić i Lopare. Donešeni su slijedeći zaključci:
  1. Odmah pristupiti izradi predmjera i predračuna radova za revitalizaciju bunareva u Čeliću, izgradnji novog cjevovoda -  bunarevi u Čeliću – bazen u Koraju, izgradnji bazena-rezervoara u Koraju kapaciteta 200 m3 i sanacijia dijela sekundarne mreže Kaldrma u Koraju; Zadužuje se Senahid Beridan, rok izrade: 29.06.2015.godine.
  2. Pripremiti i poslati zajednički zahtjev za finansiranje projekta sa predmjerom i predračunom radova Državnom Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice. Zadužuju se općinski načelnici Čelića i Lopara, rok:02.07.2015.godine;
  3. Da JKP „Čistoća“ Čelić napravi pripreme po pitanju preuzimanja izvorišta za Mirosavce i Koraj. Rok 30 dana.
  4. Opština Lopare će u roku od 60 dana odrediti firmu koja će gazdovati vodovodom u Mirosavcima i Koraju;
  5. Zadužuje se Željko Kerović da sa predstavnikom JKP Eko kom Lopare i predstavnicima Mjesne zjednice Koraj riješe pitanje priključaka na proširenu vodovodnu mrežu kao i uređenje odnosa daljeg proširivanja mreže;
  6. Zadužuju se predstavnici Javnih komunalnih preduzeća Čelić i Lopare da u roku od 30 dana pripreme nacrt dokumenata vezanih za regulisanje međusobnih odnosa i cijne vode (troškovi održavanja izvorišta, cijena vode koja bi se upajala iz izvorišta Čelić – Vražići, cijena vode prema kriteriju potrošnje većih količina vode kao i korištenje vode za druge namjene izuzev potrebe domaćinstva i dr.).  

Nema komentara:

Objavi komentar