15. lis 2014.

Javni konkurs za obnovu uništenih objekata usljed prirodne nesreće

Na osnovu člana 6. Pravilnika o bližim kriterijima, postupku i dokumentaciji neophodnoj za ostvarivanje prava na dodjelu novčanih sredstava i građevinskog materijala na ime pomoći vlasnicima uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području općine Čelić, broj: 02-44-771/14 i Odluke o utvrđivanju prioriteta u raspodjeli sredstava za izgradnju stambenih objekata na području Tuzlanskog kantona za potrebe porodica čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nesreće, broj: 02/1-14-21839/14 od 23.09.2014.godine i Odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju prioriteta u raspodjeli sredstava za izgradnju stambenih objekata na području Tuzlanskog kantona za potrebe porodica čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nesreće, broj: 02/1-14-22389/14 od 30.09.2014. godine,i člana 41. Statuta Općine Čelić („Službeni glasnik Općine Čelić“ broj:4/03) Općinski načelnik upućuje

JAVNI JONKURS FIZIČKIM LICIMA SA PODRUČJA OPĆINE ČELIĆ
koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće u maju i avgustu 2014.godine


            1. Predmet ovog javnog konkursa je raspodjela sredstava za pomoć u izgradnji uništenih stambenih zgrada, u kojima su aplikanti u momentu proglašenja prirodne nesreće, odnosno 14.05.2014.godine, bili nastanjeni.
Općina Čelić poziva građane sa područja općine Čelić čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nesreće u maju i avgustu 2014.godine, a iste su i prijavili Komisiji za procjenu šteta općine Čelić, da apliciraju za dodjelu sredstava odobrenih Odlukom Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH i Odluke Vlade Tuzlanskog kantona.
Građani čiji su stambeni objekti u potpunosti uništeni, te se isti pozivaju da se prijave na ovaj javni konkurs su:
1.      Eseda Zenunović iz Čelića
2.      Mirsada Mehanović iz Nahvioca
3.      Hamida Hasanović iz Nahvioca
4.      Samed Fejzić iz Humaca
5.      Ibrahim Begić iz Čelića
6.      Munevera Pečković iz Čelića
7.      Sead Karić iz Čelića
8.      Ahmo Ajanović iz Čelića
9.      Dževad Delić iz Nahvioca
10.  Grga Bojić iz Drijenče
11.  Marijan Brčina iz Drijenče
12.  Mijo-Mara Brčina iz Drijenče
13.  Ivo Brčina iz Drijenče
14.  Anto Brčina iz Drijenče
15.  Mijo Tomić iz Drijenče
16.  Ivan Tomić iz Drijenče
17.  Bono Petrović iz Drijenče
18.  Senad Vejzović iz Čelića
19.  Sadiha Kevrić iz Čelića
20.  Šemsudin Sukanović iz Humaca
21.  Senad Mahmutović iz Nahvioca
22.  Ago Muharemović iz Brnjika
23.  Ahira Zahirović iz Čelića

Sredstva je obezbijedio Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, koji je dodojelio sredstva Tuzlanskom kantonu.
Tačkom 2. Odluke o utvrđivanju prioriteta u raspodjeli sredstava za izgradnju stambenih objekata na području Tuzlanskog kantona za potrebe porodica čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nesreće, broj: 02/1-14-21839/14 od 23.09.2014.godine i Odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju prioriteta u raspodjeli sredstava za izgradnju stambenih objekata na području Tuzlanskog kantona za potrebe porodica čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nesreće, broj: 02/1-14-22389/14 od 30.09.2014. godine gdje su općini Čelić raspoređena sredstva za 2 (dva) uništena stambena objekta usljed prirodne nesreće i to iznos od 71.400,00 KM (sedamdesetjednahiljada i četiristotine konvertibilnih maraka) pri čemu je pojedinačna vrijednost bespovratnih sredstava po jednom stambenom objektu 35.700,00 KM (tridesetpethiljada i sedamstotina konvertibilnih maraka).
2. Korisnici sredstava po ovom javnom konkursu su vlasnici stambenih objekata koje su uništeni u prirodnim nesrećama u maju i avgustu 2014.godine, a koji su na dan 14.05.2014.godine imali prijavljeno prebivalište u tom objektu. 
3. Pravo na učešće po ovom javnom konkursu mogu uzeti osobe koje ispunjavaju slijedeće uslove:
a) da su bili vlasnici stambenog objekta (pravni ili faktički) na dan 14.05.2014.godine
b) da su državljani BiH i da su imali prijavljeno prebivalište na području općine Čelić na dan 14.05.2014.godine
c) da je odlukom nadležne komisije (zapisnik) utvrđeno da je stambena zgrada uništena u prirodnoj nesreći proglašenom za općinu Čelić.

Stambeni objekat u smislu ovog Konkursa je ona nekretnina koja je namijenjena za stanovanje i koja je bila uništena prirodnom nesrećom i u kojoj su u vrijeme proglašenja stanja prirodne nesreće vlasnik objekta i članovi porodičnog domaćinstva imali prijavljeno mjesto prebivališta.
4. Dokumentacija koja se prilaže kao dokaz o ispunjavanju uslova iz Konkursa jesu:
q       Dokaz o državljanstvu (kopija lične karte ili uvjerenje o državljanstvu)
q       Dokaz o vlasništvu nad uništenoj nekretnini ( ZK izvod, PL list ili drugi dokaz kojim se može dokazati vlasništvo)
q       Kopija zapisnika Komisije za procjenu štete gdje je utvrđeno da je objekat potpuno uništen ( oštećenje od 100%)
q       CIPS-ova potvrda prebivališta gdje je moguće utvrditi da su svi punoljetni članovi domaćinstva imali prebivalište na području općine Čelić na dan 14.05.2014.godine ili ovjerena izjava pod materijalnom i  krivičnom odgovornosti da su podnosilac zahtjeva i svi punoljetni članovi domaćinstva imali mjesto prebivališta u uništenoj stambenoj zgradi dana 14.05.2014.godine
q       Ovjerena kućna lista
q       Dokaz o pripadnosti porodici šehida i poginulih boraca
q       Popunjen zahtjev na prijavnom obrascu


Kopiju zapisnika Komisije za procjenu štete biti će pribavljen po službenoj dužnosti za sve kandidate.
            5. Kriteriji odabira određeni su Pravilnikom o bližim kriterijima, postupku i dokumentaciji neophodnoj za ostvarivanje prava na dodjelu novčanih sredstava i građevinskog materijala na ime pomoći vlasnicima uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području općine Čelić, broj: 02-44-771/14 i Uredbom o kriterijima za dodjelu sredstava za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“, broj 66/14.)
            6. U svrhu provođenja kontrole namjenskog trošenja sredstava, davalac sredstava je ovlašćen izvršiti provjeru korišćenja odobrenih sredstava uvidom u originalnu dokumentaciju, te obilaskom korisnika sredstava. Korisnici kod kojih se prilikom kontrole utvrdi nenamjensko trošenje sredstava bit će dužni vratiti dodijeljena sredstva u roku od 15 dana od dana zahtjeva davaoca sredstava.
            7. Prijavni obrazac i neophodni dokazi dostavljaju se u zatvorenoj koverti, preporučeno ili lično, sa naznakom „Prijava na Javni konkurs fizičkim licima sa područja općine Čelić koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće u maju i avgustu 2014.godine, ne otvarati“ na adresu 

                                                                    OPĆINA ČELIĆ,
Komisija za provođenje Javnog konkursa za raspodjelu sredstava Federalnog fonada za izgradnju stambenih zgrada,
                                                 Ul Alije Izetbegovića 60-2, 75 246 Čelić.

8. Javni poziv ostaje otvoren do 17.10.2014.godine.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje




Nema komentara:

Objavi komentar