12. kol 2014.

Izvještaj iz Općinskog Štaba Civilne zaštite Čelić

Inžinjerijski bataljon Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od 12. avgusta izvodi radove na prosjecanju i nasipanju trase dužine 1.200 metara u naselju Dugonje, Mjesna zajednica Drijenča koje je nakon priridne nesreće od 14. maja ove godine od posledica klizišta ostalo bez ikakvog izlaza. 
JKP "Čistoća" Čelić radi na obezbjeđenju potrebnih količina vode za stanovništvo. Nakon drugih poplava koje su zadesile ovo područje u ova tri mjeseca, vrši se čišćenje postrojenja,  osposobljavanje pumpi za vodu,  elektro vodova do izvorišta kao i oštećenih glavnih vodova vodosistema. Izdata je Naredba JKP da izvrši nabavku dvije pumpe kako nebi došlo do prekida u vodosnadbjevanju.
Takođe je izdata Naredba jedinom distributeru humanitarne pomoći Crvenom križu općine Čelić, da vrši prijem i distribuciju humanitarne pomoći u saradnji sa JU Centar za socijalni rad Čelić po formiranju spiska ugroženih lica od strane Štaba Civilne zaštite imajući u vidu veličinu porodice kao i stepen oštećenosti stambenog objekta uz identifikacioni dokument i potpis korisnika humanitarne pomoći.
Danas je izvršena distribucija 217.675 komada sadnica jagode, donacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Sarejevo u skladu sa površinama i stepenom oštećenosti korisnika.    

Nema komentara:

Objavi komentar