1. tra 2014.

Razmatrani zahtjevi Foruma građana od 26.02.2014.godine

Općinsko vijeće Čelić u prisustvu predstavnika Foruma,  na svojoj 13. redovnoj sjednici održanoj dana, 31.03.2014.godine je razmatralo zahtjeve Foruma građana i nakon petosatne rasprave donešeni su zaključci:
1.      Tražimo od vijećnika da se aktivno uključe u svu problematiku kako bi se što kvalitetnije doprinijelo rješavanju svih životnih pitanja građana općine Čelić.
2.      1. Predlažemo da se u organe zadruga involvira što veći broj istinskih poljoprivrednih proizvođača kako bi se zadovoljio zajendički interes.
2. U cilju sagledavanja ukupnih rezultata zadruga Općinsko vijeće Čelić traži da se dostavi posljednja revizija.
3.      1. Zadužuju se Općinsko vijeće i Općinski načelnik da istraju na provodivom formalno-pravnom rješenju u cilju pokretanja fabrike.
2. Javno upućujemo poziv svim zainteresiranim investitorima a on se odnosi na one koji su u prehrambenoj industriji i poznati su kao prerađivači voća i povrća a sve u cilju pokretanja fabrike.
4.      Kandidovana na današnjoj sjednici Općinskog vijeća
5.      Kandidovana na današnjoj sjednici Općinskog vijeća.
6.   Inicijativu za smanjenjem paušala razmotriti na nekoj od narednih sjednica Općinskog vijeća, a predsjedavajući svoju funkciju obavlja volonterski.
7.      Općinsko vijeće traži da Forum građana identifikuje projekat za koji treba izvršiti reviziju.
8.  U pripremi je Izvještaj o izvršenju budžeta za 2013. godinu u kome će biti prikazan stepen zaduženosti općine Čelić.
9.      Zapošljavanje se vrši u skladu sa zakonskim propisima a konkursi se objavljuju u tri dnevna lista.
10.  Javne nabavke obavlja Komisija za javne nabavke u skladu sa Zakonom.
11.  Općinsko vijeće Čelčić traži izmjenu Izborng zakona BiH po pitanju mogućnosti prenošenja mandata iz jednog političkog subjekta u drugi.
12.  Tražimo od policije da radi u skladu sa Zakonom.
13.  Pokrenuta je inicijativa usaglašavanja i pronalaženje rješenja uređenja ulice Alije Izetbegovića u Čeliću.
14.  Potpunu informaciju ćemo dobiti po dobijanju posljednje revizije ZZ ‘’Poljjopromet’’ Čelić i tražimo od svih aktera da ispuštuju sve potpisane ugovore.
15.  Traži se da MZ Čelić, NK ‘’Mladost’’ Čelić i Službe za urbanizam da sagledaju sve oko nekretnina kluba i predlože rješenje.
16.  Općinsko vijeće Čelić će uputiti nadležnom kantonalnom ministarstvu inicijativu oko usaglašvanja dodatnih redova vožnje u skladu sa potrebama građana općine Čelić.
17.  Odgovori na vijećnička pitanja dostavljau se pravovremeno koji su u domenu organa općine Čelić




Nema komentara:

Objavi komentar