7. velj 2014.

Održana tematska sjednica Općinskog vijeća Čelić

Općinsko vijeće Čelić je na svojoj 12. redovnoj sjednici održanoj dana 06.02.2014.godine, na dnevnom redu razmatralo prijedlog rješenja imovinsko pravnih odnosa u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću. Pored vijećnika, općinskog načelnika i njegovih pomoćnika, ovoj tematskoj sjednici prisustvovali su i općinski pravobranilac Lejla Hasanović, stečajni upravnik "Fruteksa" Džemal Didić, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Samid Šarac, predstavnik Skupštine TK-a Muhamed Šadić i dvadesetak građana općine Čelić.

 Nakon četvorosatne rasprave o ovom vrlo važnom pitanju za sve građane općine Čelić i okruženja, donešeni su slijedeći zaključci:
1. Općinsko vijeće Čelić daje podršku Zajedničkom pravobranilaštvu za općine Doboj Istok i Čelić, da preduzme sve neophodne pravne radnje radi okončanja postupka oko izlučenja imovine iz stečajne mase "Frigos" doo u stečaju i "Fruteks" doo u stečaju, a koji postupak je pokrenut kod nadležnog Općinskog suda u Tuzli u cilju izvršenja pravosnažne presude Kantonalnog suda u Tuzli;
2. Daje se saglasnost na Prijedlog provodivog rješenja imovinsko-pravnih odnosa u Fabrici za preradu voća i povrća predloženog od strane općinskog načelnika;
3. Predloženi prijedlog provodivog rješenja imovinsko pravnih-odnosa  u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću, se ujedno ima smatrati i prijedlogom Općinskog vijeća, a isti prijedlog će Općinsko vijeće dostaviti svim učesnicima u postupku koji su aktivno legitimisani da zaključuju odlučne akte u cilju realizacije imovinsko-pravnih odnosa i da u razumnom roku daju svoj stav i mišljenje.

Nema komentara:

Objavi komentar