26. velj 2013.

Projekt: ''Mladi Eko Lideri''


U Čeliću je 21.februara, okončana aktivnost planirana za šestu grupu projekta „Mladi Eko Lideri“. Polaznici su bili starosne dobi od 16 – 30 godina sa područja općine Čelić koji su stekli znanje i vještine iz domena ekologije, liderstva, zaštite okoliša i energetske efikasnosti. Iste aktivnosti su obavljene u Gradačcu, Janji i Šekovićima, gradovima sjeveroistočne Bosne i Hercegovine. Projekat je finansiran od strane američkog naroda kroz USAID. Implementatori projekta su:Youth Build International, Proni centar za omladinski razvoj Brčko, Omladinska Informativna Agencija Sarajevo, Centar za energentsku efikasnost Sarajevo i Centar za održivi razvoj Brčko.

Obuka je trajala šest sedmica od čega četiri sedmice teorije i dvije sedmice rada na terenu. Grupu je činilo 32 mladih sa područja općine Čelić. U radnom dijelu obuke napravljene su 25 solarnih lampi, jedan kontejner za odvajanje otpada koji je smješten u dvorištu JU MSŠ Čelić, izvršena je restauracija (farbanje) ograde i rukohvata unutrašnjeg stepeništa JU MSŠ Čelić i obilježeno nekoliko divljih deponija na prostoru općine Čelić, a podaci su proslijeđeni općinskom komunalnom inspektoru.
Na svečanoj dodjeli certifikata 28 polaznika je uspješno završilo obuku, a uručene su i zahvalnice za suradnju na Projektu „Mladi Eko Lideri“: općini Čelić, JU MSŠ Čelić,  omladinskim organizacijama „United“ Vražići i „Zambak“  Nahvioci. 

1 komentar: