30. kol 2012.

Sve je spremno za nedeljni referendum


U deset mjesnih zajednica općine Čelić (Ratkovići, Brnjik, Vražići, Velino Selo, Šibošnica, Nahvioci, Drijenča, Donji Humci, Gornji Humci i Sitari) sve je spremno za nedeljni referendum na kojem će se građani odlučiti da li žele da se provede Elaborat o umrežavanju škola na ovoj Općini ili ne. Podsjećanja radi, ovim dokumentom, odnosno Elaboratom o organizacionom umrežavanju ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona (isti izrađen od strane Vlade našeg kantona), na općini Čelić doći će do gubljenja statusa centralnih škola OŠ ''Vražići'' i OŠ ''Humci'', kao i  ukidanja područnih škola u Ratkovićima i Brnjiku, te područne škole do IX razreda u Šibošnici i njeno organizovanje kao područne škole do IV razreda u sastavu OŠ Čelić.
Nakon što se negativno izjasnilo u vezi umrežavanja škola, Općinsko vijeće Čelić na 33. sjednici, održanoj 02.08.2012. godine,  donosi Odluku o raspisivanju referenduma. Isti će se održati u nedjelju 02.09.2012. godine u vremenu od 07,00 do 19,00 sati, na slijedećim glasačkim mjestima:
Ratkovići – prostorije omladinskog doma
Brnjik – prostorije čitaonice
Vražići - prostorije osnovne škole
Velino Selo – prostorije škole
Šibošnica – prostorije škole
Nahvioci - prostorije veterinarske stanice
Drijenča – prostorije čitanice (kod crkve)
Donji Humci – prostorije osnovne škole
Gornji Humci – prostorije čitaonice
Sitari – prostorije u objektu Muharema Mrkaljevića
U cilju što kvalitetnije organizacije referenduma, nadležna Općinska komisija je poduzela niz aktivnosti. Pored ostalog; imenovani su birački odbori (predsjednici i članovi), održana je edukacija za članove biračkih odbora, obezbijeđene su glasačke kutije, glasački listići, kao i ostali potrebni materijal i pribor.   

Nema komentara:

Objavi komentar