29. srp 2011.

Ramazanska čestitka

slika za ramazanU povodu mjeseca ramazana svim građanima islamske vjeroispovjesti

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

22. srp 2011.

Kreditni aranžman za projekat izgradnje vodovoda i kanalizacije

Delegacija Bosne i Hercegovine koju su činili predstavnici Ministarstva  finansija i trezora BiH Federalnog ministarstva finansija, Vlade TK i  općine Čelić, boravila je 18 i 19 jula  u Beču, gdje su sa predstavnicima UniCredit Bank Austrija AG, vodili pregovore o nacrtu kreditnog sporazuma za finansiranje projekta izgradnje vodovoda i kanalizacije općine Čelić u iznosu od 3.111.802,57 EUR. Sastanak je održan u prostorijama UniCredit Bank Austrija AG u vrlo prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi. Konačni tekst sporazuma je dogovoren i isti od strane prisutnih parafiran.
Kreditni uslovi - povrat dijela 85%  i dijela od 15% koji se odnosi na grant Austrijskog Ministarstva finansija i dodatnog granta od 177.878,oo EUR uz kamatnu stopu od 0,oo %.
Kreditni aranžman se odnosi na Sporazum između Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine zastupan   od Ministarstva Finansija i Trezora i Vlade Republike Austrije zastupnu od Federalnog  Ministra Finansija o finansijskoj saradnji.

20. srp 2011.

Izgradnja Fabrike za preradu voća i povrća u Čeliću

Započeti su radovi na izgradnji novog privrednog objekta za preradu voća i povrća u Čeliću. Trenutno se na zemljištu pored postojećeg industrijskog objekta koga je Općina otkupila za ove namjene, izvode zemljani radovi, a izvođač je renomirana firma ''Papilon'' d.o.o. Čelić. Partner u realizaciji ovog za Općinu Čelić strateškog projekta, je ''Conint'' d.o.o. Ljubljana. Bogatstvo i mogućnosti koje ova Općina posjeduje u ovoj oblasti, poznate su širom regiona i više su nego dovoljne da na ovim prostorima oživi novi privredni gigant od koga će svi imati korist. Prema analizama, otvaranjem nove moderne

7. srp 2011.

Premijer vlade TK sa saradnicima u posjeti Čeliću

IMG_1271Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju je predvodio premijer Sead Čaušević, boravila je danas u posjeti općini Čelić. U delegaciji su uz premijera bili dopremijer i ministar finansija Mlađan Lazić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Senija Bubić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  Imšir Škahić, ministrica zdravstva Nada Pavlović-Čalić, te ministar za boračka pitanja Asim Aljić. Tokom susreta u zgradi općine, kojem su prisustvovali Općinski načelnik Sead Muminović sa saradnicima, razgovarano je o realizaciji nekoliko strateških projekata za ovu općinu kao što su: kanalizacija i vodosnabdijevanje, fabrika za preradu voća i povrća, put sa sjedištem kantona, sportska dvorana, proširenje kapaciteta Doma zdravlja, te poslovne zone Brnjik i Čelić.

Izgradnja kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić

Na prijedlog Vlade Tuzlanskog kantona, Skupština Tuzlanskog kantona, na sjednici održanoj 30. juna 2011. godine, donijela je Odluku kojom se odobrava Program sufinansiranja Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić.
Zadužuje se Vlada Tuzlanskog kantona da pokrene postupak vanjskog zaduženja Tuzlanskog kantona u svrhu sufinansiranja izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić, broj: 02/1-14-11644/11 od 10.06.2011. godine, a po Sporazumu o finansijskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Austrije (''Službeni glasnik'', broj:11/06), u iznosu 1.991.802,57 EUR  prema ponudi UniCredit Bank Austrija.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u Službenim novinama Tuzlanskog kantona.

GAP-Proširena saradnja sa općinom Čelić

GAP mladi prezentcijaProjekat upravne odgovornosti (GAP), proširio je saradnju sa općinom Čelić na novu oblast: unapređenja potencijala u pogledu implementacije Zakona o mladima na lokalnom nivou, sprovođenje strategije za mlade i izrade akcionih planova za implementaciju strategije. Tim povodom u petak prvog jula tekuće godine u maloj sali općine Čelić, upriličen je radni sastanak sa mladima na kome je predstavnik GAP-a gospodin Zlatan Musić, upoznao prisutne  o planiranim aktivnostima koje će se implementirati u toku ove i naredne godine. Sa ciljem prikupljanja potrebnih podataka  i informacija, mladima koji su odabrani za učešće u navedenim aktivnostima, podijeljeni su upitnici za popunjavanje.