7. srp 2011.

Premijer vlade TK sa saradnicima u posjeti Čeliću

IMG_1271Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju je predvodio premijer Sead Čaušević, boravila je danas u posjeti općini Čelić. U delegaciji su uz premijera bili dopremijer i ministar finansija Mlađan Lazić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Senija Bubić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  Imšir Škahić, ministrica zdravstva Nada Pavlović-Čalić, te ministar za boračka pitanja Asim Aljić. Tokom susreta u zgradi općine, kojem su prisustvovali Općinski načelnik Sead Muminović sa saradnicima, razgovarano je o realizaciji nekoliko strateških projekata za ovu općinu kao što su: kanalizacija i vodosnabdijevanje, fabrika za preradu voća i povrća, put sa sjedištem kantona, sportska dvorana, proširenje kapaciteta Doma zdravlja, te poslovne zone Brnjik i Čelić.

Općinski načelnik Sead Muminović je u uvodnom obraćanju istakao da je Vlada TK na čelu sa premijerom u kratkom vremenu dala ogromne rezultate za općinu Čelić.
-Odobravanjem programa sufinansiranja izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja, prepoznali ste značaj ovog važnog Projekta za općinu Čelić. Želimo da se ovakav odnos Vlade naspram općine Čelić nastavi, te da zajednički realizujemo i druge značajne započete projekte, rekao je između ostalog Općinski načelnik Sead Muminović.
-Premijer Tuzlanskog kantona Saead Čaušević je između ostalog istakao da Vlada Tuzlanskog kantona od samog početka podržava ovaj za Općinu, značajni projekat u koji su uključena tri ministarstva. Naš potencijal je svakako općina Čelić, a poljoprivreda je dobra prilika da se brzo uvežemo. Projekat izgradnje nove Fabrike za preradu voća i povrća, mislim da će biti uspješan. Odlična stvar su i poduzetničke zone, jer vi pored poljoprivrede razmišljate i o drugim oblastima.
Današnja posjeta općini Čelić završena je obilaskom kompanija ''Mrkaljević'' i ''Milch product'' Smajić.

Nema komentara:

Objavi komentar