22. lip 2011.

Prezentacija ''Radno intezivnog projekata BiH – MILP BiH''

slika 2Fond otvoreno društvo BiH je pokrenuo ''Radno intezivni projekat u BiH – MILP BiH'' sa ciljem da, u relativno kratkom vremenu, omogući privremeno zapošljavanje i stvaranje dohotka za one kategorije nezaposlenih osoba koje su najviše izložene efektima ekonomske i finansijske krize u BiH. Pored toga, projekat će nastojati da, kroz unapređenje lokalne infrastrukture, poboljša kvalitet života u odabranom broju općine u BiH. Namjera je MILP BiH projekta da u 20 BiH općina, koje imaju visoku stopu nezaposlenosti i koje uspiju osigurati sufnansiranje (minimalno 30%), podrži implementaciju po jednog radno intezivnog projekta, do iznosa od 100.000 KM.



Općina Čelić je identifikovana kao potencijalni korisnik i partner u realizaciji ovog projekta. Tim povodom 21.06.2011. godine u cilju upoznavanja sa MILP BiH projektom u maloj sali Općine, održana je prezentacija kojoj su prisustvovali: predstavnici Općine, biroa za zapošljavanje, centra za socijalni rad, JZU Dom zdravlja, JU osnovna škola, JKP ''Čistoća'', kao i drugi subjekti sa područja ove općine.
''Radno intenzivni projekat BiH – MILP BiH'' se finansira iz sredstava ''Fonda za hitne namjene'' koji je osnovan polovinom 2009. godine na inicijativu George Soros-a, sa osnovnim ciljem da pruži pomoć najugroženijim grupama stanovništva u savladavanju negativnih uticaja ekonomske krize.

Nema komentara:

Objavi komentar