21. velj 2011.

Stručno savjetovanje iz poljoprivrede u Čeliću.

savjetovanje čelićNakon serije stručnih savjetovanja iz oblasti poljoprivrede, održanih u Šibošnici, Humcima i Vražićima, Općinska služba za privredu, promet i razvoj u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom iz Tuzle je 18. februara 2011. godine, održala isto i u Amfiteatru Općine u Čeliću, čime je uspješno okončan ovogodišnji februarski ciklus stručnih savjetovanja za poljoprivredne proizvođače ove Općine.
Savjetovanje u Čeliću je sadržavalo nekoliko segmenata:
1.    Program zaštite Syngente: Preparati za zaštitu u ratarstvu, voćarstvu i povrtlarstvu, predavači su bili: Nastasić Srđan i Sejdić Emir, dipl. ing. poljoprivrede.
2.    Sorte i hibridi NS – krmnog bilja. Predavač: Prof. dr. Đuro Karagić, sa Zavoda za krmno bilje Novi Sad.


3.    Proizvodnja kukuruza i preporuka NS – hibrida za predstojeću sjetvu 2011. godine. Predavač: Prof. dr. Jocković Đorđe, Novi Sad.
-Putem održanih stručnih savjetovanja, nastojalo se poljoprivrednicima približiti savremeni način rada, racionalnu i ekonomičnu proizvodnju u tržišnim uslovima i normative Evropske unije. Dobra posječenost predavanjima koja su trajala tokom mjeseca februara, ukazuju da su poljoprivredni proizvođači i te kako zainteresovani za podizanje produktivnosti, uvođenje novih tehnologija i unapređenje proizvodnje na općini Čelić.

Nema komentara:

Objavi komentar