15. velj 2010.

Priprema programa za pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću

IMG_0137Komisija za pripremu programa o pokretanju Fabrike za preradu voća i povrća u Čeliću, imenovana od strane općine Čelić i Vlade Tuzlanskog kantona u sastavu: Ramiz Vilić, dipl. ing.rudarstva, dr. Mustafa Burgić, savjetnik Premijera TK, Zijad Hasanhodžić, direktor Agencije za privatizaciju TK, Samid Šarac, pomoćnik Ministra za poljoprivredu TK i Fahir Subašić, kantonalni poslanik, održala je svoju prvu radnu sjednicu 11.02.2010. godine u maloj sali općine Čelić.
Pored članova Komisije, sastanku su prisustvovali i: Sead Muminović, Općinski načelnik, Hamdija Muratović i Džemal Didić, stečajni upravnici DOO ''Frigos'' u stečaju i DOO ''Fruteks'' u stečaju, te Enver Arnautović, advokat i zastupnik DOO ''Fruteksa'' u stečaju.



U cilju što kvalitetnije izrade programa za pokretanje proizvodnje u predmetnoj Fabrici, na sjednici je razmatran prijedlog programa za revitalizaciju i pokretanja priozvodnje.., pripremljen od strane radne grupe, imenovane komisije, te Nacrt operativnog plana o sudskom poravnjanju za izlučenje imovine i izmirenje obaveza prema povjeriocima od strane Stečajnih dužnika DOO ''Frigos'' u stečaju i DOO ''Fruteks'' u stečaju Čelić, pripremljen od strane stečajnih upravnika.
Oba dokumenta su po ocjenama prisutnih dobra osnova za nastavak rada na donošenju programa o pokretanju proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću, te stim u vezi doneseni su slijedeći zaključci:
1.    Komisiju za pripremu programa za pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću dopuniti sa: Džemal Didić, stečajni upravnik u DOO ''Fruteks'' u stečaju, Hamdija Muratović, stečajni upravnik u DOO ''Frigos'' u stečaju, Enver Arnautović, advokat-zastupnik ''Fruteksa'' u stečaju, prof. Bahrija Umihanić i prof. Midhat Jašić.
2.    Dokumenti, Nacrt Operativnog plana o sudskom poravnjanju za izlučenje imovine i izmirenje obaveza prema povjeriocima i Program za revitalizaciju i pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća mogu poslužiti kao dobra osnova za pripremu platforme za razgovore koje će voditi Općinski načelnik Čelić, stečajni upravnici, Agencija za privatizaciju Tuzlanskog kantona, resorno ministarstvo Tuzlanskog kantona, Fabrika duhana Sarajevo i ''Fructal'' Ajdovščina.
3.    Uputiti dopis ''Fructal'' Ajdovšćina kojim bi se tražilo konačno izjašnjenje po pitanju imovine u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću. Za njegovu izradu zadužuju se resorno Ministarstvo poljoprivrede Tuzlanskog kantona i Općinski načelnik Čelić
4.    Izvršiti detaljnu i tehničku razradu Operativnog plana o sudskom poravnjanju za izlučenje imovine i izmirenje obaveza prema povjeriocima i Programa za revitalizaciju i pokretanje proizvodnje u Fabrici za preradu voća i povrća u Čeliću.
5.    Rok za navedene aktivnosti je 01. mart 2010. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar