19. sij 2010.

Stručna savjetovanja iz poljoprivrede

Sa ciljem edukacije poljoprivrednih proizvođača na području općine Čelić, Općinska Služba za privredu, promet i razvoj u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom Tuzla, planirala je niz stručnih savjetovanja iz oblasti poljoprivrede, koja će biti održana tokom prvog kvartala 2010 godine na nekoliko lokacija ove Općine, prema slijedećem rasporedu:



•    Za poljoprivredne proizvođače sa područja Nahvioci, Drijenča i Šibošnica, stručno savjetovanje, održat će se 19.01.2010. godine u prostorijama škole u Šibošnici sa početkom u 12,00 sati. Za ovu priliku predviđena je među ostalim i prezentacija sjemenskog kukuruza linije ''Pioner'' sa rezultatima i prinosima ovog sjemena na našem području.
•    Za poljoprivredne proizvođače sa područja Donji i Gornji Humci, Sitari i Brezje, održat će se 28.01.2010. godine u prostorijama osnovne škole ''Humci'' u Humcima sa početkom u 12,00 sati. Za ovu priliku između ostalog predviđena je prezentacija sjemenskog kukuruza linije ''BC'' sa rezultatima i prinosima ostvarenim na ovom području.
•    Za poljoprivredne proizvođače sa područja Vražići, Velino Selo, Brnjik i Lukavica, održat će se 05.02.2010 godine u prostorijama osnovne škole ''Vražići'' u Vražićima sa početkom u 13,00 sati. Za ovu priliku predviđena je među ostalim i prezentacija sjemenskog kukuruza linije ''NS'' i rezultati prinosa ovog sjemena na našem području.
•    Za poljoprivredne proizvođače sa područja Čelić i Ratkovići, održat će se 12.02.2010. godine u amfitetaru općine Čelić u Čeliću sa početkom u 13,00 sati. Za ovu priliku pored ostalog predviđena je prezentacija sjemenskog kukuruza linije ''ZP'' i rezultati prinosa ovih kukuruza na našem terenu.

Nema komentara:

Objavi komentar