26. ožu 2009.

4. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić

4. redovna sjednica Općinskog vijeća Čelić održat će se utorak 31. marta 2009. godine sa poćetkom u 9 sati.

19. ožu 2009.

5. sjednica Kolegija Općinskog vijeća Čelić

Na osnovu člana 27. stav 3. Poslovnika Općinskog vijeća Čelić (''Službeni glasnik općine Čelić'', broj: 4/08), Predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić, Edin Ajanović, saziva 5. sjednicu Kolegija Općinskog vijeća Čelić, koja će se održati u Maloj sali Općine u Čeliću  u petak 20. marta 2009. godine u 09 ,00 sati.
Za sjednicu je predložen slijedeći:
Dnevni red
Priprema za održavanje 4. redovne sjednice Općinskog vijeća Čelić.

Obilježavanje Dana brigade

U sklopu obilježavanja 19. marta - Dana formiranja 208/254. Slavne brdske brigade Čelić, danas su delegacije Općine Čelić i Boračkih organizacija ove Općine, obišle Centralno spomen obilježje šehida i poginulih boraca u Čeliću.

Čestitka u povodu Dana Brigade

Svim pripadnicima 208./254. Slavne brdske brigade Čelić, povodom obilježavanja 19. marta – Dana formiranja Brigade, upućujemo najiskrenije čestitke.

18. ožu 2009.

Drama ''Pomrčina krvi''

Drama ''Pomrčina krvi'', snimljena je 05.02.2009.godine u režiji Amile Šadić, prof. Bosanskog jezika i književnosti, dok su uloge tumačili učenici dramske sekcije JU MSŠ Čelić, mladi glumci: Ermin Avdić, Dženan Mešić, Selma Ibrišimović, Armela Džinović, Šejla Mujčinović, Ermina Ahmeti i Kenan Kahrimanović.

4. ožu 2009.

Potpisan Memorandum o razumijevanju CISP-a

Općinski načelnik Sead Muminović i Jasmina Ovčina, Šef ureda CISP-a u Bosni i Hercegovini, potpisali su Memorandum o razumijevanju u okviru Projekta ''Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine''.
Cilj memoranduma o razumijevanju je stvoriti okvir zajedničkih pravila i procedura između NVO CISP i općine Čelić u cilju uspostavljanja saradnje i sprovođenja aktivnosti u projektu ''Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine'', koji sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova republike Italije.

Saopćenje za javnost u vezi Odluke o privremenom korištenju javnih površina

Na osnovu člana 92 i člana 126. Zakona o upravnom postupku (''Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine'', broj: 2/98 i 48/99, Općinska služba za urbanizam, prostorno uređenje, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne, geodetske i poslove prognanih i raseljenih lica, daje:
SAOPĆENJE ZA  JAVNOST
u vezi Odluke o privremenom korištenju javnih površina
( „Službeni glasnik opčine Čelić“, broj: 4/07)