4. ožu 2009.

Potpisan Memorandum o razumijevanju CISP-a

Općinski načelnik Sead Muminović i Jasmina Ovčina, Šef ureda CISP-a u Bosni i Hercegovini, potpisali su Memorandum o razumijevanju u okviru Projekta ''Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine''.
Cilj memoranduma o razumijevanju je stvoriti okvir zajedničkih pravila i procedura između NVO CISP i općine Čelić u cilju uspostavljanja saradnje i sprovođenja aktivnosti u projektu ''Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine'', koji sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova republike Italije.


Glavne aktivnosti projekta su slijedeće:
1.  Izrada LPM (Lokalni Plan za Mlade/Dokument omladinske politike) od strane općine, kroz koordinirani rad predstavnika različitih sektora (obrazovnog, socijalnog, ekonomskog). Odgovarajuća obuka i tehnička podrška će biti ponuđena predstavnicima lokalnih institucija koje se bave pitanjima mladih;
2. Obuka i tehnička podrška udruženjima mladih u cilju jačanja sposobnosti projektnog planiranja, upravljanja omladinskim udruženjima te omasovljenja i udruživanja među omladinom BiH.
3. Organizovanje socio/kulturnih događaja usmjerenih na senzibilizaciju populacije i institucija na problematiku vezanu za mlade, na temu od najvećeg interesa među mladima kroz:
-Realizacije radionica za izradu fotografija
-Realizacije pozorišnih radionica
-Realizacija i predstavljanje različitih kulturno sportskih inicijativa za najmlađe (lutkarske predstave, plesne tačke, sportska takmičenja,...)
-Realizacija mikroprojekata.
Projekt će trajati 3 godine i biće implementiran u pet općina sjeveroistoćne BiH: Čelić, Lopare, sapna, Srebrenica i Šekovići.
Na osnovi punog međusobnog povjerenja i u duhu prijateljske saradnje, općina Čelić i Italijanska nevladina organizacija CISP sa sjedištem u Tuzli, sporazumjele su se da će se zalagati za realizaciju aktivnosti predviđenih projektom na području općine Čelić, prihvatajući uslove i obaveze, navedene u Memorandumu.

Nema komentara:

Objavi komentar