20. stu 2009.

Otkriveno spomen obilježje u Koraju

spomen obilježje KorajOpćina Čelić sa ponosom i tugom sjeća se svih šehida i poginulih boraca iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992 – 1995. godine.
Tim povodom, a u okviru obilježavanja Dana općine Čelić, 17. novembra 2009. godine u gradskom parku u Koraju, za 36 šehida i poginulih boraca ove mjesne zajednice, otkriveno je ''spomen obilježje''.
U realizaciji ovog projekta, učestvovali su: Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Mušić, Općinski načelnik Sead Muminović, projektna kuća ''ZIB'' Brčko, projektant Reuf Ibrahimović, te Husejn Salihović jedan od donatora i izvođača radova, kojima se zahvaljujem, jer su prepoznali potrebu za izgradnje obilježja šehidima Koraja, rekao je obraćajući se prisutnima između ostalog Hazim Nakičević, Predsjednik  građevinskog odbora.

Spomen obilježje su otkrili: Hajdarević Emin-otac poginulog Dževdeta i Ćosić Kadrija-kćerka poginulog borca. Prisutnima se obratio i Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice, Edin Mušić. Cvijeće na spomen obilježje položile su delegacije boračkih organizacija općine Čelić, predstavnici Kantonalne organizacije porodica šehida, predstavnici Federalne-Kantonalne i Općinske vlasti, kao i predstavnici drugog bataljona 254 Slavne brdske brigade.

Nema komentara:

Objavi komentar